Νέο ευρωπαϊκό ξεκίνημα με «επανάληψη» του περσινού τελικού

Νέο ευρωπαϊκό ξεκίνημα με «επανάληψη» του περσινού τελικού

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναπροσδιορισμό της πορείας του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, με την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση που απέκτησε από την πρόσφατη νίκη επί του Παναθηναϊκού, καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός στον σημερινό αγώνα της Μαδρίτης, όπου θα τον υποδεχθεί η Ρεάλ (21.45). Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν ίδιο ρεκόρ με τη Ρεάλ (2 νίκες – 2 ήττες), προέρχονται από τις δύο συνεχόμενες ήττες με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις, και μπορεί η Μαδρίτη να συγκαταλέγεται στις δυσκολότερες έδρες της διοργάνωσης, αλλά η δυναμικότητα της φετινής «βασίλισσας» είναι χαμηλότερη από την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκανε σύγκριση του περσινού τελικού Ολυμπιακού – Ρεάλ στο φάιναλ φορ με το σημερινό παιχνίδι: «Και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει αρκετά από τότε. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το θετικό αποτέλεσμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει κατά μέσον όρο 90 πόντους στην έδρα της, και η άμυνά μας θα κρίνει και τον ρυθμό». Η συμμετοχή του Λοτζέσκι θα αποφασισθεί πριν από το τζάμπολ, ενώ στον Παπανικολάου πιθανότατα θα δοθεί χρόνος συμμετοχής.

To πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής: Ε΄ όμιλος: Φενέρ – Τσεντεβίτα. Αύριο: Μάλαγα – Εφές, Ερ. Αστέρας – Λοκομοτίβ. ΣΤ΄ όμιλος: ΤΣΣΚΑ – Μπάμπεργκ. Αύριο: Χίμκι – Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα – Λαμποράλ.

• Στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται η αναζήτηση δύο ξένων παικτών για τις επικείμενες αλλαγές που αποφασίσθηκαν. Παράλληλα, οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για τον αυριανό αγώνα με την τουρκική Νταρουσάφακα (χωρίς νίκη) στο ΟΑΚΑ (21.45) για την Ευρωλίγκα και δεν έχουν άλλα περιθώρια βαθμολογικών απωλειών (1 νίκη – 3 ήττες). Εξαιρετικά αμφίβολη θα είναι η συμμετοχή του Διαμαντίδη, που υπέστη διάστρεμμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

• Ο Αρης πάτησε «γκάζι» στο δεύτερο δεκάλεπτο και, με «όπλο» του την άμυνα στην τελευταία περίοδο, πήρε σπουδαία νίκη (73-63) επί της Αλμπα για την 4η αγωνιστική των «32» στο Γιούροκαπ, και μπορεί να μην κάλυψε τη διαφορά των 15 πόντων από την ήττα του πρώτου γύρου, αλλά αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισής του. Ο Μακ Νιλ (25 π.) προσέφερε πολύτιμες επιθετικές λύσεις, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η συμβολή του Σίμτσακ (18 π). Οι Κικάνοβιτς (15 π.), Μιλοσάβλιεβιτς (14 π.) και Τσέρι (14 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Αλμπα.

• Παίκτης της ΑΕΚ είναι, επισήμως, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν, που αντικατέστησε τον Ντι Τζέι Κούπερ. Αντίθετα, ο Αμερικάνος πλέι μέικερ Κλιβ Χάμοντς απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Ενωσης, με αποτέλεσμα να παραμείνει ο Κρίστμας μέχρι νεωτέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή