Κέρδη και ζημίες από το μπασκετικό ντέρμπι της Πυλαίας

Κέρδη και ζημίες από το μπασκετικό ντέρμπι της Πυλαίας

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωμα κατάκτησης της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα, αν και η ΑΕΚ έχει προβάδισμα ενός βαθμού, απέκτησε ο Αρης με τη σημαντική νίκη του επί του ΠΑΟΚ (69-77) στο ντέρμπι που διήρκεσε… τέσσερις ώρες, λόγω ρίψης χαρτιών και τραυματισμού του κομισάριου στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Αρης έδειξε ότι έχει συνέλθει από το πρόσφατο σερί των τεσσάρων ηττών στο πρωτάθλημα και στο Eurocup και, νικώντας για δεύτερη φορά τον «συμπολίτη» του ΠΑΟΚ, τον έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της τρίτης θέσης, ενώ μπορεί να αποκτήσει πλεονέκτημα ισοβαθμίας, έναντι της ΑΕΚ, αν την νικήσει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπως είχε συμβεί στο ΟΑΚΑ.

Και αν ο Αρης προετοιμάζεται για τον αυριανό αγώνα του με τη Νεπτούνας, στη Λιθουανία, και χρειάζεται τη νίκη για την πρόκριση στους «16» του Eurocup, ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε με την απόδοσή του και κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του, μέχρι και δυο αγωνιστικές. Στο φύλλο αγώνος αναφέρονται τρεις διακοπές λόγω της ρίψης ρολών χαρτιού και ο τραυματισμός του κομισάριου Αλέκου Σιμητόπουλου στο αριστερό μάτι από ρολό ταμειακής μηχανής, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, που είχε κριθεί, καθώς και η εκκένωση των εξεδρών. Παράλληλα, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι ο Μπάνε Πρέλεβιτς βρίσκεται απολύτως νόμιμα στη θέση του προέδρου και δεν πρόκειται να επηρεαστεί η λειτουργία της, εξαιτίας της δίκης που θα γίνει για παλαιότερη επιχειρηματική δραστηριότητά του.

Η 16η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με την εύκολη επικράτηση (84-62) του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο και ενώ οι «πράσινοι» συνεχίζουν την αναζήτηση μιας ακόμα μεταγραφής για τις θέσεις των ψηλών, ύστερα από την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Μαρκίζ Χέινς (διαθέτει διαβατήριο Γεωργίας) από τη Σάσαρι, ο οποίος χαρακτηρίζεται για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός σημείωσε ρεκόρ ευστοχίας τριπόντων κόντρα στον Αρκαδικό (60-103) και αρχίζει σήμερα την προετοιμασία του για τον αγώνα με τη Χίμκι, στο ΣΕΦ, με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες, ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες στους «16» της Ευρωλίγκα.

Τα άλλα αποτελέσματα: Λαύριο – Κηφισιά: 74-70, Τρίκαλα – ΑΕΚ: 65-70, Κόροιβος – Καβάλα: 72-78, Κολοσσός – Απόλλωνας Πατρών: 60-54.

* Φραστική επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην σταρ του ΝΒΑ και νέος πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο, στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, για την απαξίωση των εθνικών ομάδων και την άρνηση συνεργασίας του με τη FIBA για τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων, μεσούσης της περιόδου, το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή