Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός ύστερα από πολύ καιρό

Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός ύστερα από πολύ καιρό

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το «ναδίρ» των προηγούμενων εμφανίσεών του, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο «ζενίθ» της απόδοσης, σε ποιότητα και διάρκεια για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα και μετέτρεψε σε προπόνηση τον αγώνα με την Τσεντεβίτα (78-60), στο Ζάγκρεμπ. Ακόμα κι αν οι Κροάτες παρουσιάστηκαν, απρόσμενα, κατώτεροι του αναμενομένου, καθώς ήταν ισόβαθμοι με τους «πράσινους» πριν από το τζάμπολ, όντας ανταγωνιστικοί στα τέσσερα παιχνίδια που είχαν δώσει, ο Παναθηναϊκός πιστώνεται αποκλειστικά τη μετατροπή του αγώνα σε τυπική διαδικασία από το δεύτερο, κιόλας, δεκάλεπτο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, πέτυχε την ευκολότερη, εκτός έδρας νίκη του, από την αρχή της διοργάνωσης, είχε αμυντική προσήλωση, παρά το κόστος των φάουλ (3ο ο Διαμαντίδης στο 9΄) και τα ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση, ήταν επίσης τα καλύτερα που είχε στα 15 παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 13 πόντους στην πρώτη περίοδο, εννέα στη δεύτερη (ημ. 22-39) και 14 στην τρίτη, ενώ ανάγκασε την Τσεντεβίτα να «παραδοθεί» στις ορέξεις του, καθώς είχε ευστοχία 58% στα δίποντα, 47% στα τρίποντα και 85% στις βολές.

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Πούλεν (1), Ουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πίλεπιτς 16 (4), Ζγκάνετς 8, Ουόλκερ 7 (2), Μούσα, Μπίλαν 9, Μάζαλιν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2.

ΠΑΟ: Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 21, Φιλντέιν 8 (2), Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10 (2), Καλάθης 10 (2), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 8.

Το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής: Ε΄ όμ.: Αναντόλου Εφές-Φενέρμπαχτσε. ΣΤ΄ όμ: Ζαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ-Λαμποράλ.

• «Ο αγώνας με τη Χίμκι είναι κομβικός. Πρέπει να κάνουμε το… κλικ για να γυρίσει ο διακόπτης». Η δήλωση του Δημήτρη Παπανικολάου απεικονίζει πλήρως την κρισιμότητα του αποτελέσματος στο σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού (21.45, ΕΡΤ-2) με την πρωτοπόρο του ομίλου, Χίμκι για την 5η αγωνιστική των «16» στην Ευρωλίγκα και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από 3 συνεχόμενες ήττες και έχουν αρνητικό, βαθμολογικό πρόσημο. Ο Ντάνιελ Χάκετ θα είναι θεατής του αγώνα, ενώ ο τεχνικός Γιάννης Σφαιρόπουλος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μη γράφουν ονόματα παικτών για μεταγραφικούς στόχους, γιατί δεν πρόκειται να γίνει άλλη αλλαγή στην ομάδα.

• Ο ΠΑΟΚ πέτυχε άθλο, νικώντας τη Βαλένθια (75-72) στο κλειστό της Πυλαίας, ο Αρης «αυτοκτόνησε» με την ήττα που γνώρισε από τη Νεπτούνας (72-68) στη Λιθουανία και η πρόκριση των δύο εκπροσώπων στους «16» του Eurocup, θα εξαρτηθεί από συνδυασμό αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική των «32». Στη Θεσσαλονίκη, ο Αρης θα πρέπει να νικήσει την Αρμάνι που έχει προκριθεί και παράλληλα η Νεπτούνας να επικρατήσει της Αλμπα στο Βερολίνο. Ο ΠΑΟΚ έχει, θεωρητικά, λιγότερες πιθανότητες, καθώς χρειάζεται να νικήσει τη Λιμόζ στο Πο και η γερμανική Ολντενμπουργκ που έχει, ήδη, προκριθεί να νικήσει στην έδρα της Βαλένθια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή