Παίρνει «σάρκα και οστά» το Τσάμπιονς Λιγκ

Παίρνει «σάρκα και οστά» το Τσάμπιονς Λιγκ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανταπόκριση των ευρωπαϊκών ομάδων που προτίθενται να συμμετάσχουν στην υπό σύσταση διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν θετική στη χθεσινή συνάντησή τους με τη FIBA, στο Μόναχο, όπου εκπρόσωποι 48 συλλόγων ενημερώθηκαν αναλυτικά σε τετράωρη σύσκεψη για τα έσοδα που θα έχουν και για το σύστημα συμμετοχής τους.

Οι 32 ομάδες που θα πάρουν θέση στη νέα διοργάνωση θα μοιραστούν το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ (περίπου 70.000 ευρώ για κάθε ομάδα), ενώ στο Γιούροκαπ τα έσοδα είναι μηδενικά. Από το ελληνικό πρωτάθλημα θα υπάρξει τριπλή εκπροσώπηση, από τον Αρη, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Η τρίτη και η τέταρτη ομάδα θα εξασφαλίζουν απευθείας το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων και η πέμπτη στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος της Α1 θα συμμετέχει σε προκριματικό γύρο. H FIBA έχει θέσει ως κριτήριο συμμετοχής την ύπαρξη γηπέδου χωρητικότητας 5.000 θέσεων, αλλά δεν αποκλείεται ομάδες που πιθανόν να εξασφαλίσουν το βαθμολογικό κριτήριο συμμετοχής να μην πληρούν τις γηπεδικές προϋποθέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αρης, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Ν. Λάσκαρη, και η ΑΕΚ (Δουβής, Σάκοτα) εκτιμούν ότι η πρόταση της FIBA είναι καλύτερη από την παραμονή τους στο Γιούροκαπ και την επόμενη περίοδο, ενώ ο ΠΑΟΚ (Πρέλεβιτς) παραμένει θετικός, αλλά περιμένει τη βοήθεια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, για να μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστικός στο Τσάμπιονς Λιγκ και να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του.

Οι 32 ομάδες θα χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους και θα δίνουν 14 αγώνες, όπως διεξάγεται μέχρι και φέτος η φάση των «16» της Ευρωλίγκας.

Μία ημέρα πριν από τη χθεσινή συνάντηση στο Μόναχο και ενώ η Ευρωλίγκα έχει ζητήσει συνάντηση με την παγκόσμια ομοσπονδία, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος, στο περιθώριο της κοπής πίτας της ΕΚΑΣΘ, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «γέφυρα» συνεργασίας των δύο πλευρών και ότι η επιστολή του Μπερτομέου στον Μπάουμαν αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα.

• Ο Σπανούλης μίλησε… τελευταίος και δεν «συγχώρεσε» τη χαμένη διπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει την αξιοθαύμαστη διεκδίκηση της νίκης στο ΣΕΦ (ο Χάτσερ αστόχησε σε τρίποντο στο 1’ 26’’, ο Τέπιτς σε σουτ δυο πόντων στα 56’’). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, με τρίποντο και έμμεσο τρίποντο, εξασφάλισε τη 16η νίκη (83-76) στο πρωτάθλημα και τη διατήρηση των «ερυθρολεύκων» στην πρώτη θέση.

Τα άλλα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής: ΑΕΚ – Κόροιβος: 70-49, Απόλλων – Καβάλα: 66-59, Ρέθυμνο – Αρκαδικός: 89-76, Κηφισιά – Τρίκαλα: 115-79, Κολοσσός – ΠΑΟ: 64-77, Αρης – Λαύριο: 82-68.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή