Φουντώνει η «μάχη» για την παραμονή και την τρίτη θέση

Φουντώνει η «μάχη» για την παραμονή και την τρίτη θέση

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα γηπεδούχων για τις ομάδες που έχουν στόχο την εξασφάλιση της παραμονής τους στην Α1 μπάσκετ, ήταν η 20ή αγωνιστική, καθώς το Λαύριο νίκησε τον Κολοσσό (84-73), τα Τρίκαλα συνέτριψαν το Ρέθυμνο (87-58) και ο Αρκαδικός επιβλήθηκε εύκολα του Απόλλωνα (82-59). Το αντίκρισμα και των τριών νικών στη βαθμολογία είναι η μερική αύξηση πιθανοτήτων του Αρκαδικού να αποφύγει τον υποβιβασμό, καθώς μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά από το προπορευόμενο Λαύριο και άφησε την Καβάλα μόνη της στην τελευταία θέση.

Η τριάδα των Σοκό (22π.), Μπράουν (20π.) και Ρόμπινσον (15π.) σημείωσε τους 57 από τους 87 πόντους των Τρικάλων στην εύκολη επικράτηση με αντίπαλο το Ρέθυμνο, το οποίο αποδέχτηκε τον ρόλο κομπάρσου, παρόλο που πριν από δύο αγωνιστικές είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Ο Στόουν (16π.) ήταν πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων.

Στην Τρίπολη, ο Βασίλης Καββαδάς (23π., 10 ριμπ.) αποτέλεσε τον ασφαλή οδηγό του Αρκαδικού, οποίος κυριάρχησε του Απόλλωνα (Μέιερ 13π.) στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο Λαύριο, οι γηπεδούχοι (Κέσελ 21π., Μπολντς 17π.) χρειάστηκαν μόνο το πρώτο ημίχρονο για να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας (15π.) από τον Κολοσσό (Ρέλφορντ 19π., Λαρεντζάκης 18π.), ο οποίος μείωσε σε 64-59 και 72-66, αλλά οι παίκτες του Σερέλη είχαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.

Διαφορά δύο βαθμών από τον Αρκαδικό έχουν τα Τρίκαλα και ο Κόροιβος που γνώρισε στην έδρα του, αναμενόμενη ήττα από τον Ολυμπιακό (65-84). Οι «ερυθρόλευκοι» (Οντομ 17π., Σπανούλης 16π., Χάντερ 12π.) στρέφουν την προσοχή τους στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα, την Παρασκευή.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι… ονομάτων στην έδρα του ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε με 67-90. Οι «πράσινοι» είχαν κορυφαίο τον Ελιοτ Ουίλιαμς (18π.) και μεθαύριο θα υποδεχτούν τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που κατέκτησε, προχθές, το κύπελλο Τουρκίας.

Η ΑΕΚ διατηρήθηκε στην 3η θέση, με την αγχωτική νίκη της κόντρα στην Κηφισιά (76-73) στο ΟΑΚΑ, ο Αρης έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Καβάλας (71-77) και πλέον το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων», την Κυριακή, θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό τον κάτοχο της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια.

• Επιθετική τακτική εναντίον της FIBA επέλεξε να ακολουθήσει η Ευρωλίγκα που προχώρησε σε καταγγελία της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι απειλεί τους ευρωπαϊκούς συλλόγους για να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση της επόμενης περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή