Πειστικός ο ΠΑΟ 76-71 τη Φενέρ

Πειστικός ο ΠΑΟ 76-71 τη Φενέρ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός έκανε… επανεκκίνηση πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, υποχρέωσε τη Φενέρμπαχτσε στην πρώτη ήττα της (76-71) για τη φάση των «16» και ανάγκασε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να φύγει… αγέλαστος, για τρίτη φορά από το ΟΑΚΑ, πέραν της αποθέωσης που γνώρισε και πάλι από 18.000 φίλους του «τριφυλλιού».

Οριακά καλύτερος από τη Φενέρ στην επίθεση (ημ. 36-36), παρά τις επτά άστοχες βολές, με αμυντική συνέπεια μετά το πρώτο δεκάλεπτο και αξιοποιώντας τις περισσότερες επιλογές που διαθέτει πλέον στην περιφέρεια (ουσιαστικά έπαιξε για 35 λεπτά με σχήματα τριών κοντών παικτών και χωρίς κλασικό φόργουορντ), ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι επανακτά τον εθισμό του στη νίκη. Ο Ελιοτ Ουίλιαμς προσθέτει ποιότητα στους «πράσινους» και οι 14 πόντοι που σημείωσε στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα αποδεικνύουν και τη σύντομη προσαρμογή του, ενώ φανερή ήταν η… ανακούφιση του Διαμαντίδη από τον μικρότερο, αλλά περισσότερο αξιοποιήσιμο χρόνο συμμετοχής του (19 λεπτά, 6 πόντοι, 7 ασίστ).

Η άμυνα του ΠΑΟ περιόρισε τον Ντατόμε που καθηλώθηκε στον τουρκικό πάγκο με 4 φάουλ στο 28΄, το ίδιο πέτυχε με τον Μπογκντάνοβιτς, αλλά αντίθετα δεν εξουδετέρωσε τον Ούντο, έστω κι αν έλεγξε τα ριμπάουντ (34 έναντι 30). Η τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ομπράντοβιτς στο 5΄49΄΄ πριν από τη λήξη έμοιαζε με «δώρο» στους γηπεδούχους, καθώς το 61-59 μετατράπηκε σε 66-59, αν και οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς είχαν τάση να το… επιστρέψουν, όταν η διαφορά των 7 πόντων (71-64 στο 3΄40΄΄ από τρίποντο του Φώτση) εξανεμίστηκε στον έναν (72-71 στα 48΄΄) και χρειάστηκε η τελευταία ασίστ του Διαμαντίδη στον Ουίλιαμς για να εξασφαλιστεί η πέμπτη νίκη.

ΠΑO: Χάινς 6, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 13, Φελντέιν 8 (2), Διαμαντίδης 6 (2), Γκιστ 8, Καλάθης 9, Κούζμιτς 6, Ουίλιαμς 14.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Χίκμαν, Ερσέκ, Ούντο 19, Μαχμούτογλου 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 9 (3), Βέσελι 12, Κάλινιτς 2, Ντίξον 16 (2), Ντατόμε 7 (1).

Tα αποτελέσματα: Στ΄ όμ: ΤΣΣΚΑ – Χίμκι 108-98, Μπάμπεργκ – Ρεάλ 86-90, Λαμποράλ – Ζαλγκίρις 71-65. Ε΄ όμ: Νταρουσάφακα – Μάλαγα 78-55, Λοκομοτίβ – Τσεντεβίτα 87-63. Σήμερα: Ερυθρός Αστέρας – Εφές.

• Τη νίκη που διεκδίκησε αλλά δεν πέτυχε στη Μόσχα πριν από δύο εβδομάδες θα επιδιώξει σήμερα (21.45) ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη κόντρα στους Καταλανούς, προκειμένου να βελτιώσει την άσχημη πορεία του πρώτου γύρου στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας και να επανέλθει σε τροχιά πρόκρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» δηλώνουν έτοιμοι να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να εκμεταλλευτούν το όποιο άγχος παρουσιάσουν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, θα έχουμε μια δύσκολη αποστολή, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Περιμένω να είναι συσπειρωμένοι μετά την απώλεια του ισπανικού Κυπέλλου και να αντιδράσουν», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που καλείται να διαχειριστεί την αντιμετώπιση του γνώριμου Αμερικανού Τζόι Ντόρσι, ο οποίος προτίμησε την Μπαρτσελόνα αντί του Ολυμπιακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή