Αποχαιρετά την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός

Αποχαιρετά την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις απόπειρες νίκης που θα πρέπει να συνδυασθούν και με ευνοϊκά αποτελέσματα στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές απομένουν, πλέον, στον Ολυμπιακό για να προλάβει να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, μετά τη νέα ήττα (έκτη) που γνώρισε και πάλι από την Μπάμπεργκ (72-71). Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις νίκης στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και απέκτησαν προβάδισμα 10 πόντων, είχαν «αγκαλιάσει» τη νίκη στα τελευταία 105 δευτερόλεπτα, με τα συνεχόμενα καλάθια του Σπανούλη και του Παπανικολάου και το προβάδισμα έξι πόντων, αλλά η απάντηση της Μπάμπεργκ ήταν… ελληνική, διά χειρός Νίκου Ζήση. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 71-69 με το τρίποντο του Ελληνα άσου, ενώ η χαριστική βολή ήταν το τρίποντο του αμαρκάριστου Γιάνις Στρέλνικς στα 4 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ενώ είχε προηγηθεί άστοχο δίποντο του Σπανούλη και δύο φόλοου του Χάντερ. Στην τελευταία επίθεση ο Σπανούλης δεν κατάφερε να περάσει τον Μέλι, αφού η μπάλα χτύπησε το πόδι του Ιταλού.

Η Μπάμπεργκ απέδειξε ότι η δύναμη της έδρας μπορεί να «λυγίσει» ανώτερους αντιπάλους της. Στην τελευταία ευκαιρία που υπήρχε για να ανανεώσει τις μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισής της η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι τα κατάφερε περίφημα, γιατί είχε πίστη στη νίκη και «μιμήθηκε» τον Ολυμπιακό που ήταν «μετρ» σε ανατροπές των σκορ, μέχρι και πέρυσι.

Για τον ίδιο όμιλο: Λαμποράλ – Χίμκι 98-83. Σήμερα: Ζαλγκίρις – Ρεάλ, Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Μέλι 10 (1), Ζήσης 3 (1), Νίκολιτς, Στάιγκερ 9 (3), Τάις 5 (1), Γουαναμέικερ 11 (3), Στρέλνικς 10 (2), Μίλερ 8, Χέκμαν 5 (1), Ιμπντίχι, Ραντόσεβιτς 11.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζόνσον-Οντομ 3 (1), Χάντερ 17, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 15 (2), Πρίντεζης 19 (2), Μάντζαρης, Γουόρικ 6, Χάκετ 4, Παπανικολάου 4, Αθηναίου.

Δυνατό τεστ πρόκρισης

Εξασφάλιση της πρόκρισης, άλμα διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του ομίλου και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ καθώς και κατακόρυφη αύξηση της πίστης ότι μπορεί να επιστρέψει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα είναι η τριπλή «μετάφραση» πιθανής νίκης του Παναθηναϊκού στον σημερινό δύσκολο αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στην κατάμεστη «Κομπάνικ Αρένα» (21.00).

Σε περίπτωση ήττας των «πρασίνων», η πρόκριση στα προημιτελικά θα πάρει… παράταση για τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ο πρωταθλητής Σερβίας είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ και, αν σήμερα επικρατήσει ξανά, θα βρεθεί στην τρίτη θέση, με πλεονέκτημα ισοβαθμίας. Η εχθρική ατμόσφαιρα των 20.000 οπαδών του Ερυθρού Αστέρα, λόγω της αδελφοποίησης με τον Ολυμπιακό, δεν θα είναι πρωτόγνωρη για τον Παναθηναϊκό που είχε παίξει και πέρυσι στην ίδια έδρα και είχε γνωρίσει ανώδυνη ήττα, καθώς είχε προκριθεί στα πλέι οφ, λόγω νίκης της Μακάμπι.

Ο Τζέιμς Γκιστ είναι προετοιμασμένος για την υποδοχή του Παναθηναϊκού και έχει μιλήσει στους συμπαίκτες του, όπως έχει κάνει και ο τεχνικός Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος αποτελεί εμβληματικό αντίπαλο, εξαιτίας της καριέρας του στην «αιώνια» αντίπαλο, Παρτιζάν. «Θα είναι ωραία εκεί. Στο γήπεδο θα επικρατεί απίστευτη ατμόσφαιρα. Ο κόσμος υποστηρίζει ένθερμα την ομάδα του, αλλά εμείς δεν πρέπει να επηρεαστούμε από αυτό το γεγονός. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να πάμε μπροστά. Θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να φτάσουμε εκεί που περιμένουμε από την αρχή της χρονιάς», δήλωσε ο Γκιστ, ενώ ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα Ντέγιαν Ράντονιτς επανέλαβε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ποιοτικότερος με την προσθήκη των Ουίλιαμς και Χέινς.

Η Φενέρμπαχτσε προκρίθηκε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, νικώντας στο Κράσνονταρ τη Λοκομοτίβ με 52-55, και θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου, που κατέχει από την αρχή της φάσης των «16», ενώ η ήττα της ρωσικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου. Στον άλλο αγώνα, η Μάλαγα νίκησε (91-78) την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ. Σήμερα θα παίξουν Νταρουσάφακα – Εφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή