«Σφραγίδα» πρόκρισης στην Κωνσταντινούπολη

«Σφραγίδα» πρόκρισης στην Κωνσταντινούπολη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με επιτυχία τον δύσκολο «σκόπελο» της Λοκομοτίβ Κούμπαν, πριν από μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ και σήμερα (20.30, Νοva), στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Νταρουσάφακα, επιβάλλεται να δώσει την ανάλογη συνέχεια για την οριστική εξασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» δεν υποτιμούν την τουρκική ομάδα που έχει αποκλειστεί, όμως θα παίξει για το γόητρό της. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς που δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον Γιάνκοβιτς (γαστρεντερίτιδα) και τον Κούζμιτς (διάστρεμμα), τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός σέβεται την Νταρουσάφακα και δεν αποπροσανατολίζεται από τις οκτώ ήττες, έναντι τριών νικών που έχει σημειώσει σε 11 αγωνιστικές της φάσης των «16».

«Εχει παλέψει σ’ όλα τα παιχνίδια της, είναι καλή ομάδα, διαθέτει εμπειρία και πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη που θα μας εξασφαλίσει και την πρόκριση στα πλέι οφ» είναι η εκτίμηση του Σέρβου τεχνικού, ενώ ο Αντώνης Φώτσης συμπλήρωσε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να «κλειδώσει την πρόκριση και να μην κάνει βαθμολογικό “πισωγύρισμα” από αδιάφορο, αλλά ανταγωνιστικό αντίπαλο». Για τον ίδιο όμιλο, θα παίξουν σήμερα, Λοκομοτίβ-Ερυθρός Αστέρας.

Στον Ολυμπιακό, άπαντες – εντός και εκτός του ΣΕΦ, κινούνται στους εντατικούς ρυθμούς του αυριανού αγώνα με τη Ρεάλ, καθώς οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην έκτη νίκη τους και οι φίλαθλοι αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, εξαντλώντας τα εισιτήρια. Ο Γιώργος Πρίντεζης που δεν αγωνίσθηκε προληπτικά στο πρόσφατο παιχνίδι με την Κηφισιά, εντάχθηκε στις προπονήσεις, ενώ αντίθετα, ο Ματ Λοτζέσκι, παρά τις αυξημένες πιθανότητες που υπήρχαν για την επιστροφή του, ύστερα από 50 μέρες απουσίας –λόγω του προβλήματος της διογκωμένης σπλήνας του– θα είναι, πιθανότατα και πάλι θεατής στη «μάχη» με τους Μαδριλένους. Στον ίδιο όμιλο θα διεξαχθεί σήμερα, το παιχνίδι Μπάμπεργκ-ΤΣΣΚΑ.

• «Μνημείο θράσους και αλαζονείας» χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, σε προσωπική δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι προκαλούν κατάπληξη η αμετροέπεια και η κυριαρχία της διαστρέβλωσης και του ψεύδους.

«Υποστηρίζουν ότι ο αθλητισμός είναι μια “ελεύθερη επιδίωξη”, δηλαδή ένα… ξέφραγο αμπέλι. Πώς δικαιολογείται τότε η πρακτική υπογραφής δεκαετών συμβολαίων με ρήτρες ύψους εκατομμυρίων ευρώ; Πώς δικαιολογούνται οι εκβιασμοί και οι πιέσεις που ασκούνται;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΕΟΚ και επαναλαμβάνει ότι «ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μια απλή εμπορική πράξη, όπως έχει εξελιχθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από την Ευρωλίγκα».

• Οι δηλώσεις της προπονήτριας της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, Ελένης Καπογιάννη, σε αθλητική εφημερίδα για τα όσα είπε στις παίκτριές της στο ημίχρονο του πρόσφατου τελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, καταγγέλθηκαν στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ), επειδή προάγουν τη βία και την αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή