Αγώνας δίχως «αύριο» για τον Ολυμπιακό

Αγώνας δίχως «αύριο» για τον Ολυμπιακό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ήττα είναι «απαγορευμένη» για τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια πρόκρισής του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των «16», οι «ερυθρόλευκοι» είναι αναγκασμένοι να μη δώσουν δικαιώματα αμφισβήτησής τους στη Ρεάλ, την οποία θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ (21.45, ΕΡΤ-2). Οι Μαδριλένοι προηγούνται με διαφορά μιας νίκης (6-5), ενώ έχουν και «προίκα» 12 πόντων από τη νίκη τους στον πρώτο γύρο. Για τον Ολυμπιακό, η πιθανή κάλυψη αυτής της διαφοράς πόντων, μπορεί να αποδειχθεί «λυτρωτική» σε πιθανή διπλή ισοβαθμία με τη Ρεάλ και ενώ υστερεί σε παρόμοια περίπτωση με την Μπαρτσελόνα, η οποία ηττήθηκε, προχθές, από τη Λαμποράλ (75-71, Μπουρούσης 22 π.). Αν ο Ολυμπιακός νικήσει την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και παράλληλα, η Χίμκι επικρατήσει της Ζαλγκίρις στο Κάουνας, θα δημιουργηθεί… τετραπλή ισοβαθμία των δύο ισπανικών ομάδων, του Ολυμπιακού και της ρωσικής ομάδας, με 6 νίκες-6 ήττες.

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Χίμκι (εκτός) και την ΤΣΣΚΑ (εκτός). Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Μπάμπεργκ (εντός) και τη Ζαλγκίρις (εκτός). Η Ρεάλ θα αναμετρηθεί με τη Λαμποράλ (εκτός) και τη Χίμκι (εντός).

Στη διάθεση του Σφαιρόπουλου δεν θα είναι και πάλι ο Ματ Λοτζέσκι, του οποίου η απουσία έχει δείξει ότι είναι δυσαναπλήρωτη στις 50 τελευταίες ημέρες, ενώ ο Πρίντεζης θα δώσει το «παρών». Η πρόσφατη προϊστορία των δύο τελικών που έπαιξαν ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ, το 2013 και πέρυσι, έχοντας από μία κατάκτηση, προϊδεάζει τους πάντες για την κορύφωση ανταγωνισμού στη νέα «μάχη» επιβίωσης που δίνουν στη φετινή Ευρωλίγκα.

«Ολη τη χρονιά έχουμε προετοιμαστεί για παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όπως αυτό με τη Ρεάλ. Το σημαντικότερο είναι η εφαρμογή του πλάνου μας με συγκέντρωση, πίστη και αυταπάρνηση» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Στον όμιλο που μετέχει ο Παναθηναϊκός, θα παίξουν σήμερα Τσεντεβίτα-Φενέρμπαχτσε και Εφές-Μάλαγα.

• «Ευλογία» για τον ίδιο, ως τον ανώτατο στόχο της καριέρας του, χαρακτήρισε ο Κώστας Κουφός την πιθανή συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παραχωρώντας συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

«Είναι στόχος όλων μας να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρακολουθώ τη διοργάνωση από παιδί. Αν προκριθούμε, θα είναι ευλογία για μένα» τόνισε αρχικά ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς, ενώ έκανε εκκωφαντικό εγκώμιο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που τον παρομοίασε με «τέρας της φύσης»!

Ο Ελληνας παίκτης των Μέμφις Γκριζλς πραγματοποίησε μια ακόμα αξιοθαύμαστη εμφάνιση, σημειώνοντας 24 πόντους στην ήττα της ομάδας του από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (113-104) και ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς πέτυχε 24 πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή