Στην Τουρκία με ελπίδες για πλεονέκτημα ο ΠΑΟ

Στην Τουρκία με ελπίδες για πλεονέκτημα ο ΠΑΟ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή τερματισμού της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, ο απολογισμός του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, καθώς και τα αισθήματα των δύο εκπροσώπων του ελληνικού μπάσκετ, τείνουν να είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από σήμερα το βράδυ. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο «Αμπντί Ιπεκτσί» (20.30), με την αποκλεισμένη Εφές Αναντολού, χωρίς άγχος, καθώς έχει προκριθεί στα πλέι οφ έχοντας μειονέκτημα έδρας. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει από αποτελέσματα τριών αγώνων στη Γερμανία (Μπάμπεργκ – Λαμποράλ), στη Λιθουανία (Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα) και στη Μαδρίτη (Ρεάλ – Χίμκι), αν στον αυριανό αγώνα του με την ΤΣΣΚΑ (21.45), στο ΣΕΦ, θα έχει κίνητρο νίκης και πρόκρισης από την τέταρτη θέση του ομίλου του.

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν με 13 παίκτες στην αποστολή τους (απόντες Μποχωρίδης, Παπαγιάννης) για το σημερινό παιχνίδι, κατέχουν την 3η θέση του ομίλου και αν νικήσουν την ομάδα του Ιβκοβιτς (που απέτυχε παταγωδώς και στη φετινή Ευρωλίγκα) θα πρέπει, αύριο στην Πόλη, η Λοκομοτίβ να ηττηθεί από την αδιάφορη Νταρουσάφακα για να βρεθούν στη δεύτερη θέση και να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η ρωσική ομάδα θα γνωρίζει από σήμερα το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού και μπορεί να καθορίσει απόλυτα τον τερματισμό που θα κάνει στο Τοπ 16. Οι «πράσινοι» έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και θα περιμένουν να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους. Αν η Λαμποράλ ηττηθεί στην έδρα της Μπάμπεργκ, σήμερα, θα βρεθεί στον δρόμο του «τριφυλλιού». Αν νικήσει και η ΤΣΣΚΑ επικρατήσει του Ολυμπιακού, πάλι οι Βάσκοι θα παίξουν με τον Παναθηναϊκό.

Στον Ολυμπιακό, η αναγκαιότητα ταυτόχρονου συνδυασμού τριών αποτελεσμάτων και όχι ενός ή δύο, έχει δημιουργήσει «χαραμάδα» πρόκρισης και αισιοδοξίας. Οι περυσινοί δευτεραθλητές της Ευρωλίγκας χρειάζονται να ακούσουν σήμερα ότι νίκησαν η Ζαλγκίρις, η Λαμποράλ και η Ρεάλ, προκειμένου αύριο να «ξεχειλίζουν» οι οπαδοί τους στις κερκίδες του ΣΕΦ και να διεκδικήσουν το «θαύμα» της πρόκρισης. Διαφορετικά, θα αρχίσει η αυτοκριτική, όπως είπε και ο Πρίντεζης, ο οποίος δεν θα παίξει.

• Ο Αντώνης Φώτσης έχει κινήσει τις διαδικασίες απόκτησης τουρκικού διαβατηρίου.

• Η ΑΕΚ επέλεξε να αγωνιστεί στο Γιούροκαπ και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως οι Αρης και ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή