Από Βιτόρια «βλέπει» Βερολίνο ο ΠΑΟ

Από Βιτόρια «βλέπει» Βερολίνο ο ΠΑΟ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «στιγμή της αλήθειας», όπως χαρακτηριστικά παρομοίασε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς τους δύο πρώτους αγώνες του Παναθηναϊκού με τη Λαμποράλ Κούτσα, στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», θα αποδείξει αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να ανατρέψουν το μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας που αρχίζουν απόψε. Σε διάστημα 48 ωρών (αύριο το βράδυ και την Παρασκευή) ο Παναθηναϊκός, που συνεχίζει πλέον μόνος του την ελληνική εκπροσώπηση στη φετινή Ευρωλίγκα, θα διεκδικήσει τουλάχιστον μία νίκη κόντρα στους Βάσκους, ώστε να αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, υποδεχόμενος δις τη Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ, την επόμενη εβδομάδα.

Οι Βάσκοι καλούνται να ξεπεράσουν το άγχος του γηπεδούχου και να προστατεύσουν την έδρα τους, ώστε να έχουν τον τελευταίο λόγο και πάλι στη Βιτόρια (5ος αγώνας, 26/4), ακόμα κι αν ηττηθούν δύο φορές στην Αθήνα, ενώ παρά το πλεονέκτημα έδρας χρησιμοποιούν ως σύνθημα για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό τη φράση «κάνε το αδύνατο να μοιάζει δυνατό». H αποστολή του ΠΑΟ (χωρίς Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη) εγκαταστάθηκε από χθες στη Βιτόρια, ανήμερα τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου, στο Παρίσι.

Το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» έχει εστιάσει στην ανάλυση της Λαμποράλ, πρωτίστως στον αποτελεσματικότερο δυνατό περιορισμό του Γιάννη Μπουρούση (μ.ό. 14,8 π., 9,2 ριμπ., 2,2 ασ.) και των δύο Αμερικανών γκαρντ, Τζέιμς και Ανταμς, ενώ στον αντίποδα έχει γίνει «στοχοποίηση» του Ελιοτ Ουίλιαμς, από τον Κροάτη τεχνικό, Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Η Λαμποράλ φρόντισε να… θυμίσει στους φιλάθλους της ομάδας την πρόκριση της πρώην Ταού στο φάιναλ φορ της Πράγας, πριν από 10 χρόνια, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή, για κάθε ριμπάουντ. Γιατί όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας και η ομάδα που θα τα καταφέρει όλα αυτά τα πράγματα θα κερδίσει τη σειρά», ήταν οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟ στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ενώ ο Αντώνης Φώτσης τόνισε ότι η διαχείριση των αισθημάτων σε κάθε παιχνίδι θα κρίνει και την ομάδα που θα προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Η σειρά των προημιτελικών αρχίζει σήμερα με τις αναμετρήσεις ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας (20.00, Νovasports 3) και Φενερμπαχτσέ – Ρεάλ Μαδρίτης (20.00, Νovasports 2, HD2).

• Η τελευταία εκκρεμότητα του πρωταθλήματος στην Α1 κατηγορία θα τακτοποιηθεί αύριο με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης Ολυμπιακού – Ρεθύμνου και, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» κατοχυρώσουν και βαθμολογικά την πρώτη θέση, θα αρχίσουν τα πλέι οφ, στα οποία ξεχωρίζουν τα ντέρμπι των «Δικεφάλων». Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης (η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες) θα είναι: Ολυμπιακός ή ΠΑΟ – Ρέθυμνο, ΠΑΟ ή Ολυμπιακός – Κολοσσός, Αρης – Κηφισιά και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό και δεύτερης εκ των τριών ομάδων που κέρδισαν πέρυσι την άνοδό τους, καθώς ο Αρκαδικός, όπως συνέβη και με την Καβάλα, επέστρεψε στην Α2. Αντίθετα, στη μεγάλη κατηγορία παρέμεινε το Λαύριο. Ο Ολυμπιακός αντικατέστησε τον Τζόνσον Οντομ με τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος αποθεραπεύτηκε για τους αγώνες των πλέι οφ.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: ΑΕΚ – Αρκαδικός 87-74, Τρίκαλα – Απόλλων 84-67, Κηφισιά – ΠΑΟ 75-84, Κόροιβος – Λαύριο 86-69, Καβάλα – ΠΑΟΚ 74-87, Αρης – Κολοσσός 83-68. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή