Πρώτη ευκαιρία για «μπρέικ» ο ΠΑΟ

Πρώτη ευκαιρία για «μπρέικ» ο ΠΑΟ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώτος αγώνας των πλέι οφ έχει αποδειχθεί από την πλούσια προϊστορία που υπάρχει, ότι το αποτέλεσμά του κρίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό, από την ψυχολογία των αντιπάλων. Ειδικά, όταν οι αγωνιστικές δυνατότητες είναι ισορροπημένες, όπως συμβαίνει στο ζευγάρι Λαμποράλ – Παναθηναϊκός που αρχίζει σήμερα (21.45) και «χορεύει» το «γαϊτανάκι» της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Είναι δεδομένο ότι η γηπεδούχος ομάδα, παρά τη συμπαράσταση των φιλάθλων της, έχει μεγαλύτερο άγχος και μπορεί να εξελιχθεί σε «αχίλλειο πτέρνα», με αποσυντονισμό, αστοχία και λάθη που μπορεί να φέρουν σε θέση ισχύος τον αντίπαλό της. Νίκη του γηπεδούχου στον πρώτο αγώνα ισχυροποιεί την αυτοπεποίθησή του για το δεύτερο παιχνίδι, σε διάστημα 48 ωρών. Νίκη του φιλοξενούμενου, σημαίνει πλήρη ανατροπή των δεδομένων και του πλεονεκτήματος έδρας, με το «καλημέρα» των πλέι οφ. Ακόμα και αν οι δύο πρώτοι αγώνες ολοκληρωθούν με σκορ 1-1, η αποστολή των φιλοξενουμένων έχει επιτευχθεί, εν όψει των δύο αγώνων που θα ακολουθήσουν στην αντίπαλη έδρα. Ο Παναθηναϊκός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα παίξει με μειονέκτημα έδρας και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα έχει την ίδια πρόκληση με τους προκατόχους του, Πεδουλάκη, Αλβέρτη και Ιβάνοβιτς, που δεν τα είχαν καταφέρει.

Η Λαμποράλ είναι προετοιμασμένη ψυχολογικά και δύσκολα μπορεί να αιφνιδιαστεί από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνει ότι είναι έτοιμος να παίξει 80 λεπτά αγώνα στον ίδιο ρυθμό και να πετύχει μία νίκη, είτε σήμερα είτε μεθαύριο. Και εφόσον τα παιχνίδια κριθούν με «κλειστά» σκορ, στις «καυτές» τελευταίες φάσεις και σε λεπτομέρειες, οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να μην «πετάξουν» τον ιδρώτα τους.

«Είμαστε εδώ για να πάρουμε δύο νίκες. Θα ξεκινήσουμε με την πρώτη αλλά ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι η Λαμποράλ, κυρίως στην έδρα της» δήλωσε ο Τζέιμς Φελντέιν, ενώ η πίστη των «πράσινων» φιλάθλων για πρόκριση του «τριφυλλιού» εκδηλώθηκε στην Αθήνα και πριν από τη διεξαγωγή των δύο πρώτων παιχνιδιών, καθώς η προπώληση του 3ου αγώνα, την επόμενη Τρίτη, στο ΟΑΚΑ, ξεπέρασε τις 11.000…

Στη Λαμποράλ, το κίνητρο των περισσοτέρων παικτών της είναι η συμμετοχή τους στο πρώτο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ της καριέρας τους, όπως τόνισε ο τεχνικός των Βάσκων, Βέλιμιρ Περάσοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός είναι απ’ τα φαβορί κάθε χρονιά. Σκοράρει πολύ μετά από καλές άμυνες, χάρη και στην αθλητική ικανότητα και στην εξυπνάδα των παικτών του». Κι αν ο Παναθηναϊκός θα «στοχοποιήσει» στην άμυνά του, τον Μπουρούση, το ίδιο θα κάνουν και οι γηπεδούχοι με τον Ελιοτ Ουίλιαμς.

«Οταν αποκτάς τρεις Αμερικανούς παίκτες ανεβαίνεις πολύ και αλλάζεις επίπεδο και ο Παναθηναϊκός προκαλεί, πλέον, τρόμο», πρόσθεσε ο Κροάτης προπονητής, ενώ ο Μπουρούσης έδωσε το ψυχολογικό «στίγμα» της Λαμποράλ: «Πρέπει να πάμε με την ψυχή μας σε κάθε ριμπάουντ, πρέπει να παίξουμε σκληρά στην άμυνα και να πηδάμε περισσότερο. Πρέπει να βγάλουμε πολλή ενέργεια στο παρκέ και να παίξουμε σοβαρή άμυνα». Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ράντοβιτς (Κροατία), Ρίζικ (Ουκρανία), Παστουσιάκ (Πολωνία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή