Με τέτοιες εμφανίσεις δεν ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Με τέτοιες εμφανίσεις δεν ελπίζει ο Παναθηναϊκός

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατώτερος των περιστάσεων και των δυνατοτήτων του, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Λαμποράλ (84-68) στη Βιτόρια για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, και ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ πρέπει να παρουσιάσει ολική μεταμόρφωση στο αυριανό, δεύτερο παιχνίδι για να μην επιστρέψει στην Αθήνα με δύο ήττες. Η Λαμποράλ ήταν καλύτερη μετά το πρώτο πεντάλεπτο και, σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες που έχουν το πλεονέκτημα έδρας (ΤΣΣΚΑ, Λοκομοτίβ, Φενέρ), πέτυχε την ευκολότερη νίκη, λόγω των πολλών δικαιωμάτων που της έδωσε ο Παναθηναϊκός.

Η Λαμποράλ προηγήθηκε με 11 πόντους στο τέλος του α΄ ημιχρόνου (39-28) για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί είχε πολύ καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (7/15) έναντι των «πρασίνων» (1/8) και, παρά την… αγχωμένη αρχή που έκανε στο πρώτο δεκάλεπτο, βελτίωσε την ψυχολογία της από τα εύστοχα σουτ έξι παικτών της. Δεύτερον, επειδή ο Παναθηναϊκός δεν είχε επιθετικές απαντήσεις, με μοναδική εξαίρεση τον Ραντούλιτσα, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους σε 10 λεπτά συμμετοχής και δεν υπήρξε ουδεμία βοήθεια από τους συμπαίκτες του στην περιφέρεια. Από επτά παίκτες, μόνο ο Ουίλιαμς πέτυχε το μοναδικό τρίποντο του «τριφυλλιού» στο πρώτο 20άλεπτο, ενώ στον οργανωτικό τομέα ο Καλάθης ήταν αρνητικός. Τρίτον, επειδή η άμυνα του ΠΑΟ δεν είχε συνοχή και ήταν ανομοιογενής, επιτρέποντας αμαρκάριστα σουτ των γηπεδούχων.

Αντί, όμως, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς να αντιδράσουν στο 3ο δεκάλεπτο και να βελτιώσουν τα ατομικά στατιστικά τους, βρέθηκαν να χάνουν και με διαφορά 20 πόντων (56-36 στο 26΄). Η Λαμποράλ, που κέρδισε 4 επιθετικά ριμπάουντ σε μία, μόλις, φάση, είχε 30 από τους 64 πόντους της μέχρι το 30΄ από τη γραμμή των 6,75 μ. και έπαιξε έξυπνα με τον χρόνο, αντιλαμβανόμενη ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι μακριά από το καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 15 πόντους (64-49) στο τελευταίο δίλεπτο πριν από την έναρξη της τέταρτης περιόδου, στην οποία η Λαμποράλ ήταν και πάλι κυρίαρχη. Με τον Διαμαντίδη να μην χρησιμοποιείται στο δεύτερο ημίχρονο, τον Ουίλιαμς να περιορίζεται δραστικά από την αντίπαλη άμυνα και τον Γκιστ να «κολυμπά» σε «ρηχά νερά», ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη, έχοντας μοναδική επιθετική απειλή τον Ραντούλιτσα, τις 11 ασίστ του Καλάθη, που αφυπνίστηκε εν μέρει, και το ξέσπασμα του Χέινζ στα 12 τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Τζέιμς 11 (2), Πλάνινιτς 7, Χάνγκα 10 (2), Μπουρούσης 15 (1), Μπλάζιτς 7 (2), Ντιόπ Ιλ., Τιγί 7 (1), Ανταμς 20 (4), Κορμπάτσο 2, Μπερτάνς 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χέινς 11 (2), Πάβλοβιτς 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης, Γκιστ 7, Καλάθης 5, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 7 (1), Χάντερ 7.

• Νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά η Λοκομοτίβ διέθετε τα ψυχικά αποθέματα στην τελευταία περίοδο και νίκησε 66-61 τους Καταλανούς. Τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 58-61, με καλάθι του Αμπρίνες, αλλά δεν σημείωσαν πόντο στο υπόλοιπο διάστημα και δέχθηκαν οκτώ από τους αντιπάλους τους. Το λέι απ του Ντιλέινι (11 π.), στα 32΄΄ έγραψε το 64-61 και «σφράγισε» την πρώτη νίκη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πρώτος σκόρερ της Λοκομοτίβ ήταν ο Ράντολφ (17 π.) και από την Μπάρτσα, οι Ντόελμαν και Ρίμπας με 13 πόντους, έκαστος.

• Με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0 νίκες, η ΤΣΣΚΑ θα υποδεχθεί σήμερα τον Ερυθρό Αστέρα (20:00) και η Φενέρμπαχτσε τη Ρεάλ (20:45).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή