ΝΒΑ: από τον Μπράιαντ στον Κάρι

ΝΒΑ: από τον Μπράιαντ στον Κάρι

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αρχή της σεζόν φάνταζε απίθανο. Μετά τις 24 σερί νίκες του ξεκινήματος κάποιοι άρχιζαν δειλά-δειλά να το ψιθυρίζουν. Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο, στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κατέρριψαν τελικά ένα από τα πιο ιστορικά ρεκόρ του ΝΒΑ, πετυχαίνοντας το αδιανόητο «73 νίκες-9 ήττες» και ξεπερνώντας έτσι το 72-10 των Σικάγο Μπουλς του μεγάλου Μάικλ Τζόρνταν (1995-1996). Δεν είναι όμως μόνο το ρεκόρ. Βλέποντας κανείς αυτή την επίδοση, χωρίς να έχει παρακολουθήσει τη φετινή χρονιά του NBA, λογικά θα υποθέσει πως πρόκειται για μια ομάδα, η οποία βασίζεται στην ασφάλεια της άμυνάς της και στο «κλείδωμα» του αντιπάλου προκειμένου να μην επιτρέψει περισσότερες από 9 ήττες – το γνωστό μότο της άμυνας που είναι εκεί κάθε βράδυ κ.ο.κ.

Κι όμως αυτό δεν συμβαίνει. Αντιθέτως, οι «Πολεμιστές» έφτασαν ώς εδώ κυρίως χάρη στο ολοκληρωτικό επιθετικό τους παιχνίδι, έναν χείμαρρο επιθετικής δημιουργίας και εκτέλεσης, ο οποίος έχει ως αιχμή τις πάρα πολλές «κατοχές» και την εκπληκτική τους επίδοση στα σουτ τριών πόντων. Αυτός ο συνδυασμός, που αποδείχτηκε για τους περισσότερους αντιπάλους τους φέτος ανυπέρβλητος, οδηγεί σε ένα μπάσκετ αφενός αποτελεσματικό (αφού παίρνουν τις νίκες) και αφετέρου συναρπαστικό να το παρακολουθείς. Μιας και μιλήσαμε για τρίποντα όμως, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στον ηγέτη της ομάδας. Ο Στεφ Κάρι, ο οποίος στο ματς της Πέμπτης ξεπέρασε τα 400 (!) εύστοχα στη σεζόν πίσω από τα 7.25, είναι ένας πολύ γήινος τύπος, με μπασκετικό όμως ταλέντο βγαλμένο από άλλο πλανήτη. Προφανώς και το βραβείο του MVP του ανήκει δικαιωματικά.

Εξυπακούεται ότι για να έχει νόημα το ρεκόρ της κανονικής περιόδου, οι Γουόριορς πρέπει τώρα να κυριαρχήσουν και στα playoff, πράγμα διόλου εύκολο, αφού εκεί θα συναντήσουν, μεταξύ άλλων και τους υπέροχους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι κάνουν την καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους και είναι… δεύτεροι. Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό πως η ομάδα του Στιβ Κερ γράφει ιστορία κι ας τους κατηγορούν διάφοροι «σοφοί» (κυρίως Ευρωπαίοι) πως παίζουν «λάθος» μπάσκετ.

Εκτός από το ρεκόρ των Γουόριορς, το βράδυ της Πέμπτης είχε ένα ακόμα μεγάλο μπασκετικό γεγονός. Ο σπουδαίος Κόμπι Μπράιαντ έπαιξε το τελευταίο ματς της καριέρας του, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους των Λος Αντζελες Λέικερς, οι οποίοι τον αποχαιρέτησαν με όλες τις αρμόζουσες τιμές. Κι εκείνος βέβαια δεν φάνηκε αχάριστος. Στην τελευταία του παράσταση ο «Βlack Mamba» είχε 60 πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη επί των Γιούτα Τζαζ και κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια τεράστια καριέρα, η οποία μετρά 5 πρωταθλήματα και πλήθος ακόμα ατομικών διακρίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή