Ωρα αποδείξεων στον Παναθηναϊκό

Ωρα αποδείξεων στον Παναθηναϊκό

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… άκρως αντίθετη πνευματική προσέγγιση, αλλά και τακτική, συγκριτικά με την άσχημη εικόνα που έδειξε στο πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός καλείται και πάλι σήμερα (21.45), στη Βιτόρια, να ανταποκριθεί θετικά στη δεύτερη ευκαιρία που έχει απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, για να τη νικήσει και να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στον δρόμο πρόκρισης προς το φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Το τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων» ανέλυσε διεξοδικά τις αδυναμίες, κυρίως στην εφαρμογή των επιθετικών συστημάτων, ενώ και αμυντικά θα πρέπει να χαμηλώσει αισθητά ο μέσος όρος παραγωγικότητας των Βάσκων, κάτω από τους 75 πόντους. Είναι δεδομένο ότι το μονοδιάστατο παιχνίδι αξιοποίησης του Ραντούλιτσα χρειάζεται κατακόρυφη ενίσχυση από τους εφτά περιφερειακούς που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Η Λαμποράλ τόνωσε την αυτοπεποίθησή της ότι μπορεί να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, και στον δεύτερο αγώνα έχει αποκλειστικό στόχο την κατοχύρωση του πλεονεκτήματος έδρας, σε περίπτωση διεξαγωγής πέμπτου αγώνα, και πάλι στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ούγγρου Ανταμ Χάνγκα που έπαθε θλάση μηρού.

Δεύτερη πράξη θα παιχτεί σήμερα (20.00) και για το ζευγάρι Λοκομοτίβ – Μπαρτσελόνα, με τη ρωσική ομάδα να προηγείται με μία νίκη.

• Χθες ο Ερυθρός Αστέρας έβαλε δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το «μπρέικ» (77-76). Η σερβική ομάδα κοίταξε στα μάτια τη «ρωσική αρκούδα». Κάτι τα λάθη, κάτι η αστοχία της ομάδας του Ιτούδη, έφεραν τον Αστέρα να προηγείται με έναν πόντο (74-75) 1.13΄΄ πριν από το φινάλε, αλλά ο Τεόντοσιτς έδωσε πάλι το προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ, το οποίο κράτησε μέχρι το αγχωτικό φινάλε για το 2-0.

Περίπου την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη, η Ρεάλ Μαδρίτης βίωνε ένα εφιαλτικό βράδυ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (100-78). Η ομάδα του Ομπράντοβιτς πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό α΄ ημίχρονο, αφήνοντας τη «βασίλισσα»… θεατή στον αγώνα (54-29). Το β΄ ημίχρονο κατέστη καθαρά… διαδικαστικό και, πλέον, η Ρεάλ καλείται να ανατρέψει το 0-2 εις βάρος της.

• Η ΑΕΚ δήλωσε συμμετοχή στο Γιούροκαπ για την επόμενη περίοδο, αλλά η FIBA επανέλαβε την προειδοποίηση αποκλεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή