Το νέο στοίχημα του ΠΑΟ με Πεδουλάκη

Το νέο στοίχημα του ΠΑΟ με Πεδουλάκη

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «επανεκκίνηση» του Παναθηναϊκού στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή, πριν από τέσσερα χρόνια, όπως είχε χαρακτηρίσει την προσπάθειά του τότε, καλείται να συνεχίσει ο Αργύρης Πεδουλάκης, που ανέλαβε ξανά την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων». Η πρώτη του αποστολή είχε μείνει… ημιτελής στον δεύτερο χρόνο της συνεργασίας. Ο Ελληνας τεχνικός είχε δηλώσει «στρατιώτης» του Παναθηναϊκού, και στην πρώτη χρονιά της θητείας του είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ενώ συγκυριακά είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο εξαιτίας της εντός έδρας ήττας που είχαν γνωρίσει οι «πράσινοι» ξανά από την Κάχα Λαμποράλ στο τοπ 16 της Ευρωλίγκας.

Μία ώρα μετά τον άδοξο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την ίδια ομάδα, προχθές τα μεσάνυχτα στο ΟΑΚΑ, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ενημερώθηκε για τη λύση της συνεργασίας του, όπως είχε συμβεί και με τον Ιβάνοβιτς έναν χρόνο πριν. Η μοναδική επιλογή αντικαταστάτη που θα μπορούσε να γίνει άμεσα, χωρίς να χρειάζονται… συστάσεις με τους παίκτες, ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, που είχε αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα στους ελληνικούς στόχους του «τριφυλλιού». Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Πεδουλάκης, πιστεύοντας στις δυνατότητές του, δεν διαπραγματεύτηκε την πρόταση για δίμηνο συμβόλαιο, ενώ θα είναι απολύτως αναμενόμενο να υπάρξει διετής ανανέωση, αν κατακτήσει ξανά τον ελληνικό τίτλο.

Ο Πεδουλάκης είχε αποχωρήσει νιώθοντας αδικία για την μη ολοκλήρωση του έργου του και την αξιολόγηση που είχε δεχθεί, καθώς είχε επανασχεδιάσει τον Παναθηναϊκό, έχοντας μόνο τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή από την προηγούμενη σεζόν. Κατέκτησε το νταμπλ το 2013, το Κύπελλο του 2014 και η «δική» του ομάδα, υπό την καθοδήγηση του υπηρεσιακού Φραγκίσκου Αλβέρτη, στέφθηκε πρωταθλήτρια την ίδια χρονιά. Γι’ αυτόν τον λόγο και του είχε αφιερωθεί ο τίτλος από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Ο Πεδουλάκης θα φορέσει ξανά σήμερα την πράσινη φόρμα για την πρώτη προπόνηση της δεύτερης θητείας του και από την ομάδα του 2012, θα βρει ξανά τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη, που τελειώνει την καριέρα του, τον Βλάντο Γιάνκοβιτς και τον Νίκο Παππά, ο οποίος βγαίνει από την «απομόνωση» που τον είχε βάλει ο Τζόρτζεβιτς λόγω των περιττών κιλών του.

• Η Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται σήμερα (21:45, Novasports2, HD2) τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει το τελευταίο εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Βερολίνου.

• Οι απουσίες των Σπανούλη και Πρίντεζη δεν εμπόδισαν τον Ολυμπιακό να νικήσει εύκολα (102-71) το Ρέθυμνο στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ, έχοντας κορυφαίους σκόρερ τους Παπανικολάου (21 π.), Λοτζέσκι (21 π.) και Στρόμπερι (15 π.).

• Στους τελικούς της Α1 γυναικών, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 74-37 και χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να κατακτήσει το νταμπλ.

Συνεδριάζει η ΕΟΚ για την ΑΕΚ

Mε τη σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να τηρηθούν οι διεθνείς κανονισμοί και να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση που θα αποτρέπει τον κίνδυνο αποκλεισμού της Εθνικής ομάδας από το Ευρωμπάσκετ του 2017, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ συνεδριάζει το μεσημέρι, ώστε να αποφασίσει τις ενέργειες που θα κάνει για την επιλογή της ΑΕΚ να συμμετάσχει στο επόμενο Γιουροκάπ της Ευρωλίγκας. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, εντός και εκτός των συνόρων, καθώς ο κ. Κοντονής ανέλαβε τη θεσμική και νομική πρωτοβουλία που του δίνεται για τις άδειες συμμετοχής των ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ παράλληλα οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες μπάσκετ, τάσσονται υπέρ της FIBA και διαγράφουν από τα μητρώα τους τις ομάδες που αρνήθηκαν τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η σερβική ομοσπονδία διέγραψε την Παρτιζάν, η λιθουανική τη Λιέτουβος Ρίτας και η ρωσική ομοσπονδία ζήτησε από τα σωματεία να αλλάξουν θέση. Το Δ.Σ. της ΕΟΚ θα δώσει μικρή χρονική προθεσμία στην ΑΕΚ για να αλλάξει την ευρωπαϊκή συμμετοχή της και σε αντίθεση περίπτωση, θα προχωρήσει στην αποβολή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή