«Οχι» της ΑΕΚ σε ΕΟΚ και… ΠΑΟΚ

«Οχι» της ΑΕΚ σε ΕΟΚ και… ΠΑΟΚ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατώτερη των περιστάσεων για 30 λεπτά, λόγω υπερβολικού άγχους, που επέφερε αστοχία στην επίθεση, αλλά με πίστη ότι μπορούσε να νικήσει, έστω και στις λεπτομέρειες του τρίτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των πλέι οφ, επικρατώντας 61-54 στο ΟΑΚΑ. Η Ενωση επιστρέφει στα ημιτελικά των πλέι οφ, ύστερα από 11 χρόνια, και θα τεθεί αντιμέτωπη του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα έδρας (η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες) και θα είναι γηπεδούχος των δύο πρώτων αναμετρήσεων στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Τετάρτη και την Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσουν δύο αγώνες στο ΟΑΚΑ. Το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών συγκροτήθηκε από τον Αρη και τον Παναθηναϊκό, που νίκησε δύσκολα τον Κολοσσό (71-80) για δεύτερη φορά στη Ρόδο. Η αρχή θα γίνει στο ΟΑΚΑ (4-6 Μαΐου).

Οπως συνέβη και στον πρώτο αγώνα των «Δικεφάλων», οι γηπεδούχοι έδειχναν να «λυγίζουν» από την πίεση της εξέδρας, αντί να αντλούν ψυχολογική δύναμη, και υπέπεσαν σε λάθη τακτικής, ενώ δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν επιτυχώς πολλές φάσεις στην επίθεση, παρά τα 19 επιθετικά ριμπάουντ.

Ο ΠΑΟΚ, που κατετάγη στην πέμπτη θέση, ήταν αξιόμαχος και, παρά τις αισθητές απουσίες των Βασιλειάδη, Τσόχλα και Σχορτσανίτη, έκανε υπέρβαση των δυνατοτήτων του στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Ωστόσο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη από την επίθεση, καθώς αμυντικά ήταν άκρως αποτελεσματικοί. Ο Τέπιτς με 23 πόντους δεν μπόρεσε να νικήσει… μόνος του την ΑΕΚ, που είχε πρώτο σκόρερ τον Μαυροειδή (10 π.)

Στον φετινό απολογισμό του ο «Δικέφαλος» του Βορρά προκρίθηκε στους «32» του Γιούροκαπ, γνώρισε τον αποκλεισμό-σοκ στον ημιτελικό με τον Φάρο Κερατσινίου και στο πρωτάθλημα κατετάγη στην πέμπτη θέση, ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε καταλάβει την τρίτη θέση.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΑΕΚ απάντησε στην ΕΟΚ για το θέμα της συμμετοχής της στο επόμενο Γιούροκαπ της Ευρωλίγκας, υποστηρίζοντας στην επιστολή της ότι «δεν μπορείτε να μας τιμωρήσετε για προθέσεις ή σκέψεις. Δεν μπορείτε να μας τιμωρήσετε, γιατί δεν θέλουμε να αγωνιστούμε σε διοργάνωση της δικής σας αρεσκείας». Η ΕΟΚ θα απαντήσει σήμερα στην ΑΕΚ, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι θα αναγκαστεί να διώξει τους «κιτρινόμαυρους» από τις εγχώριες διοργανώσεις, για να αποφύγει τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως έχει ενημερώσει η FIBA.

Στο Βενετόκλειο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του στο τελευταίο δεκάλεπτο και επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 80-71. Η 7η θέση ήταν δίκαια ο καλύτερος επίλογος της ομάδας του Αρη Λυκογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή