Επεσε μαχόμενος ο Αρης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγωνιστική «εκτόξευση» του Νικ Καλάθη, ύστερα από μακρά περίοδο χαμηλών «πτήσεων», και η ανταγωνιστικότητα του Αρη, ακόμα και όταν βρέθηκε να χάνει με διαφορά 17 πόντων (82-65) στο 36΄, χαρακτήρισαν τον πρώτο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 85-79 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του αυριανού, δεύτερου αγώνα στην ίδια έδρα.

Σε 28 λεπτά συμμετοχής, ο Καλάθης είχε 21 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ, καθοδηγώντας με ασφάλεια τον Παναθηναϊκό από τη θέση του πλέι μέικερ. Η απουσία του Χάγκινς έγινε αισθητή στη θέση του σέντερ και, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες επιλογές από τον πάγκο, ο Αρης δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να αμφισβητήσει περισσότερο τον ποιοτικότερο Παναθηναϊκό.

Η άμυνα του ΠΑΟ δεν ήταν εφάμιλλη με το προπονητικό «δόγμα» του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ αντίθετα η επιθετική παραγωγικότητα κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τέσσερις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Αρης έδειξε ότι έχει την ετοιμότητα να απειλήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό, εφόσον του δοθεί το ανάλογο… δικαίωμα, αν και οι «πράσινοι» δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό τους στον πρώτο ημιτελικό και εμπέδωσαν αυτήν τη νοοτροπία ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 2, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 10, Καλάθης 21 (3), Ουίλιαμς 18 (1), Χέινς 3 (1), Παππάς 12 (2), Φελντέιν 9 (1), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 4, Χάντερ.

ΑΡΗΣ: Ουάιτ 10 (1), Ουότερς 12 (2), Κοέν 10 (2), Μούρτος 2, Μακ Νιλ 22 (3), Ξανθόπουλος 7 (1), Πελεκάνος 9 (3), Τσούπκοβιτς 7 (1), Ζάρας, Σίμτσακ.

• H δικαστική οδός που θα ακολουθήσουν η Ευρωλίγκα και η FIBA αποτελεί την έσχατη επιλογή, ώστε να δοθεί νομική και νόμιμη λύση στο «σχίσμα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ύστερα και από τη διαπίστωση ότι οι διαφωνίες των δύο πλευρών για τις διοργανώσεις της επόμενης περιόδου παραμένουν ακλόνητες. Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε ότι 66 ομάδες έχουν υπογράψει προσύμφωνο συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ και ταυτόχρονα υπάρχει συμφωνία από 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

«Η διοργάνωση θα είναι μια αληθινά πανευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ομάδες θα προέρχονται από τα εθνικά πρωταθλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση της FIBA, η οποία κατηγορήθηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας Τζ. Μπερτομέου ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, η FIBA αρνήθηκε κατηγορηματικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι έχει απειλήσει ή τιμωρήσει ευρωπαϊκές ομάδες για τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις της Ευρωλίγκας και πως έχει αποφασίσει να μην το πράξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή