Σαρωτικός ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο δείγμα των ημιτελικών αγώνων του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ήταν λίαν ενθαρρυντικό για τους γηπεδούχους και λίαν απογοητευτικό για τους φιλοξενούμενους. Στην τελική διαφορά των 35 πόντων από την άνευ… αντιστάσεως «ερυθρόλευκη» επικράτηση (93-58), «χάθηκε» ο μέσος όρος… αλήθειας για την απόδοση των δύο ομάδων. Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός έφτασε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του και μετέτρεψε σε εύκολη υπόθεση το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης στα πλέι οφ, ή η ΑΕΚ ήταν χειρότερη και από την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη που μπορούσε να γίνει. Σε 48 ώρες, ξανά στο ΣΕΦ, η Ενωση καλείται να αλλάξει πολλά, για να φανεί ανταγωνιστική στον δεύτερο ημιτελικό.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση μετά τον αποκλεισμό του από το ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, και η πορεία υπεράσπισης του περυσινού πρωταθλήματος άρχισε με εκκωφαντικό τρόπο, λόγω και της… απουσίας αντιπάλου. Από την άλλη, πέραν της επιθετικής αστοχίας, είχε και χαλαρή αμυντική διάθεση. Ο Σπανούλης έδωσε το έναυσμα για τη γρήγορη διεκπεραίωση στη νίκη του Ολυμπιακού και, ουσιαστικά, με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών, η διαφορά του σκορ σταθεροποιήθηκε σε διψήφιο αριθμό και είχε μόνον αυξητικές τάσεις (ημ. 52-30). Καμία αλλαγή σκηνικού στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να παίζει συγκεντρωμένος (έκανε μόλις 6 λάθη), ενώ, αντίθετα, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν απογοητευμένοι (22 λάθη) και παρακολουθούσαν το θέαμα από τα «καρφώματα» των Χάντερ και Ουόρικ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάντερ 12, Παπαπέτρου 9, Σπανούλης 15 (2), Στρόμπερι 10 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 7 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Ουόρικ 10, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7 (1), Παπανικολάου 9 (1).

ΑΕΚ: Σάκοτα 3, Χέρστον, Μιλόσεβιτς 6, Γκριν 8 (2), Μαυροκεφαλίδης 13, Κάρτερ 2, Μπράουν 3, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 7 (1), Μαυροειδής 15, Ερικ 1.

• Στην προεπιλογή της Εθνικής Νιγηρίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λόγω της καταγωγής του, συγκαταλέχθηκε ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Θανάσης, που είναι κάτοχος της ελληνικής υπηκοότητας. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει το δικαίωμα να επιλέξει σε ποια εθνική ομάδα θα αγωνισθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, αν και έχει εκφράσει την επιθυμία να του δοθεί η ευκαιρία κλήσης του στην Εθνική Ελλάδος, ενώ έχει δηλωθεί στη λίστα της FIBA, ενόψει της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή