Πρώτο «ματς μπολ» ΠΑΟ στο Αλεξάνδρειο

Πρώτο «ματς μπολ» ΠΑΟ στο Αλεξάνδρειο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H… βιασύνη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να βρεθούν αντιμέτωποι στους τελικούς των πλέι οφ και η αδυναμία αμφισβήτησής τους από την ΑΕΚ και τον Αρη στους δύο πρώτους ημιτελικούς δίνουν το δικαίωμα στους «αιώνιους» αντιπάλους να προκριθούν αήττητοι. Η σειρά των ημιτελικών μεταφέρεται σήμερα στο Αλεξάνδρειο (19.00), όπου ο Αρης θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, και αύριο στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Αμφότεροι οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία θα επιδιώξουν να λύσουν, αντλώντας ψυχολογική δύναμη από τον παράγοντα έδρας. Ο Αρης, που ηττήθηκε και στον δεύτερο ημιτελικό από τον ΠΑΟ (74-60), θα παίξει ξανά χωρίς τον Αμερικάνο σέντερ, Τζαμέλ Χάγκινς, ενώ εκτός αποστολής παραμένουν ο Ξάνθοπουλος (νοσηλεύεται λόγω ίωσης) και ο Ζάρας. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα είναι πλήρης.

Στην ΑΕΚ ζητείται… ομοψυχία και ενότητα, μετά το σοβαρό επεισόδιο του προπονητή Γιούρι Ζντοβτς με τον Αμερικανό Toρίν Γκριν, οποίος εκδιώχθηκε από τον πάγκο, στη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού στο ΣΕΦ (80-67), και χθες διακόπηκε το συμβόλαιό του. Εχουν προηγηθεί δύο ακόμα φραστικά επεισόδια του Σλοβένου τεχνικού με τους Αμερικανούς Κούπερ και Μπράουν.

• Δεκατρία σημεία επιχειρηματολογούμενων αντιρρήσεων για τους χειρισμούς που έχει κάνει η FIBA στη διαμάχη της με την Ευρωλίγκα, το τελευταίο εξάμηνο, συμπεριλαμβάνονται στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, στον γενικό γραμματέα, Πάτρικ Μπάουμαν.

Η μετάθεση ευθυνών από τη FIBA στις εθνικές ομοσπονδίες για τους αποκλεισμούς των ομάδων, τα επικοινωνιακά λάθη στην ενημέρωση των Ευρωπαίων φιλάθλων και, κυρίως, η πιθανή αποδοχή της FIBA στην αποζημίωση που ζητεί η Ευρωλίγκα για τους διεθνείς παίκτες, ώστε να αγωνίζονται στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, στην ελληνική κριτική που ασκείται στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή