Ο Αρης απάντησε εμφατικά στον ΠΑΟ

Ο Αρης απάντησε εμφατικά στον ΠΑΟ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κίνδυνος πρόωρου και άδοξου αποκλεισμού, ύστερα από τις δύο ήττες στο ΟΑΚΑ, προκάλεσε την αντίδραση του Αρη, που νίκησε τον Παναθηναϊκό (77-68) στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο και «πάτησε φρένο» στην προέλαση του αντιπάλου του προς τους τελικούς. Ο άλλοτε «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ, όπως έχει πράξει και πάλι σε μεμονωμένα παιχνίδια, «ξύπνησε» τις θύμησες από την αίγλη του παρελθόντος και παρά τις τρεις σημαντικές απουσίες του (Χάγκινς, Ξανθόπουλος, Ζάρας) απέδειξε ότι στην έδρα του μπορεί να υποκλιθούν και καλύτερες ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Οι γηπεδούχοι δεν πανικοβλήθηκαν σε κάθε απόπειρα του ΠΑΟ να «προσπεράσει» στο σκορ και, έχοντας αμυντική προσήλωση και συνέπεια, κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα, από δύο παίκτες. Ο Τζέρελ Μακ Νιλ και ο Ντομινίκ Ουότερς πέτυχαν το 58% του συνολικού σκορ της ομάδας τους και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οδήγησαν με αποφασιστικότητα και πάθος τον Αρη στην πρώτη νίκη στους ημιτελικούς των πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός είχε μία απουσία, αυτήν του Νικ Καλάθη, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην κνήμη, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, και αποδείχτηκε καθοριστική, παρά τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν, όπως ο Διαμαντίδης, ο Φελντέιν και ο Μποχωρίδης.

Οι «Πράσινοι» είχαν χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (30%), ενώ δέχτηκαν 18 πόντους του Αρη από τα 15 λάθη όπου υπέπεσαν. Η συνέχεια του 4ου ημιτελικού θα δοθεί, αύριο, ξανά στη Θεσσαλονίκη.

ΑΡΗΣ: Ουάιτ 9 (1), Ουότερς 21 (1), Κοέν 5, Μούρτος 5 (1), Μακ Νιλ 21 (2), Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Φλιώνης 2, Σίμτσακ 2.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 2, Φώτσης 2, Γκιστ 5 (1), Ουίλιαμς 14, Χέινς 3 (1), Μποχωρίδης, Ραντούλιτσα 14, Παππάς 8, Φελντέιν 9 (2), Διαμαντίδης 11 (3).

• To πρώτο… δικαίωμα να προκριθεί, χωρίς ήττα από την ΑΕΚ, στους τελικούς του πρωταθλήματος, μπορεί να ασκήσει ο Ολυμπιακός στον σημερινό αγώνα (19.00) με την Ενωση, στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται συσπείρωση και συμπαράσταση από την εξέδρα, για να μειώσουν σε 1-2 νίκες.

• Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης, που είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό, πριν από 18 μήνες σε εκτός έδρας αγώνα με τη Ζιελόνα Γκόρα, αποφάσισε να «κρεμάσει» τη φανέλα του, έχοντας φτάσει το 40ό έτος της ηλικίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή