Με χαμόγελα κάλυψαν το άγχος οι 4 τεχνικοί

Με χαμόγελα κάλυψαν το άγχος οι 4 τεχνικοί

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντες, ως είθισται παραμονές διεξαγωγής των φάιναλ φορ, προπονητές και παίκτες χάρισαν τα καλύτερα χαμόγελά τους στις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς, δήλωσαν ευτυχισμένοι για τη συμμετοχή τους στην κορύφωση της γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ και προσπάθησαν να «περιθωριοποιήσουν» το δεδομένο άγχος που έχουν. Στο Βερολίνο, όπου θα διεξαχθεί σήμερα και μεθαύριο, το 16ο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, υπάρχουν δύο φαβορί και δύο αουτσάιντερ στους ημιτελικούς, αλλά ουδείς μπορεί να πάρει… «όρκο» για το ζευγάρι του τελικού.

Ακόμα και ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του οποίου η παρουσία ξεχώρισε αναντίρρητα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι είναι αφοσιωμένος μόνο στον ημιτελικό της Φενέρμπαχτσε με τη Λαμποράλ Κούτσα, υποστήριξε με χιούμορ ότι ο Γιάννης Μπουρούσης, είναι ο τρίτος… πλέι μέικερ των Βάσκων, μαζί με τους Τζέιμς και Ανταμς.

«Ολοι έχουμε έρθει εδώ με στόχο να πάρουμε τον τίτλο» τόνισε ο Σέρβος τεχνικός των 8 τίτλων σε 9 τελικούς.

«Δεν ήρθαμε στο Βερολίνο για να γιορτάσουμε μόνο τη συμμετοχή μας. Θέλουμε ένα βήμα παραπάνω» ήταν η έμμεση απάντηση του Μπουρούση δίπλα στον χαμογελαστό Περάσοβιτς.

Η ΤΣΣΚΑ, που είναι ο μαθουσάλας των φάιναλ φορ με 14 παρουσίες σε 15 διοργανώσεις, έχει σαφές προβάδισμα στο ιδιότυπο ρωσικό ντέρμπι με τη Λοκομοτίβ, αλλά διαθέτει και την αρνητικότερη παράδοση αποτελεσματικότητας, καθώς έχει αποτύχει στην πλειονότητα των αποστολών της.

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Ελληνας προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης, στη δεύτερη συνεχόμενη απόπειρά του με την ΤΣΣΚΑ, θέλει να «ξορκίσει» την κακοδαιμονία της ομάδας που είναι «κατεστημένο» στο ρωσικό μπάσκετ και εφόσον προκριθεί στον τελικό, να βρεθεί αντιμέτωπος με τον κουμπάρο του και πρώην συνεργάτη του στον Παναθηναϊκό, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Εχω γνωρίσει την αντιπαλότητα του ελληνικού «εμφυλίου» Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αλλά δεν είναι ίδια στη Ρωσία. Πιστεύουμε στην ενότητα της ομάδας μας, ξέρουμε ότι είμαστε το φαβορί και μπορούμε να το διαχειριστούμε σωστά για να φτάσουμε στον τελικό. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο μεγάλος… αδελφός μου και μακάρι να διεκδικήσουμε τον τίτλο» είπε ο Ιτούδης, τον οποίο άκουγε με προσοχή, ο συμπατριώτης του, Γιώργος Μπαρτζώκας και ανταπάντησε: «Δεν φοβόμαστε την ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θέλουμε να προσεγγίσουμε σωστά τον αγώνα. Θα έχουμε τύχη σε κλειστό σκορ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή