Ανατροπή ο ΠΑΟ, πήρε το πλεονέκτημα

Ανατροπή ο ΠΑΟ, πήρε το πλεονέκτημα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού από τον Αργύρη Πεδουλάκη, που κατέδειξε ότι γνωρίζει τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα ακόμα και των παικτών που δεν έχει επιλέξει, χαρακτήρισε το πρώτο βήμα κατάκτησης του τίτλου που έκαναν οι «Πράσινοι» επικρατώντας του Ολυμπιακού (81-83) στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας των «Ερυθρολεύκων», ενώ θα έχει την ευκαιρία να φτάσει και σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον επόμενο τελικό, την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ (19.30).

Ο Πεδουλάκης δεν διαθέτει το «μαγικό ραβδάκι», αλλά σε διάστημα ενός μηνός και επιστρέφοντας στους τελικούς των πλέι οφ έδειξε ότι ξέρει να χτυπά στις αδυναμίες του «αιωνίου» αντιπάλου, όπως συνέβη και στα ντέρμπι που έδωσε κατά την πρώτη θητεία του στο «Τριφύλλι».

Οι «Πράσινοι» παρουσιάστηκαν ολικά μεταμορφωμένοι στο ομαδικό παιχνίδι τους (ρεκόρ οι 29 ασίστ!), συγκριτικά με τις εμφανίσεις που είχαν πραγματοποιήσει στους ημιτελικούς με τον Αρη, γιατί μπορεί να υστέρησαν βασικά στελέχη, όπως ο Ουίλιαμς και ο Ραντούλιτσα, αλλά η κατακόρυφη βελτίωση του Φελντέιν στην επίθεση, η μέγιστη προσφορά του Καλάθη σε άμυνα και επίθεση και η δυναμική επιστροφή του Παππά χάρισαν στον Παναθηναϊκό την ένατη νίκη του στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου του σε αγώνες των πλέι οφ.

Η χρησιμοποίηση του Χάντερ στη θέση του σέντερ και η αποφυγή… υπερκατανάλωσης του ράθυμου Ραντούλιτσα, που δεν βοήθησε, αυτήν τη φορά, ούτε στην επίθεση, καθώς και η εμπιστοσύνη που δόθηκε στον Χαραλαμπόπουλο αποτέλεσαν δύο κινήσεις-τρικ του Πεδουλάκη, που απέδωσαν σημαντικά, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο (15-24), το οποίο ήταν και το καλύτερο του Παναθηναϊκού στην τελευταία… διετία, σε αμυντική αποτελεσματικότητα και επιθετική ευρυθμία.

Ο Ολυμπιακός, που αιφνιδιάστηκε αρχικά και έδειξε φορτωμένος με άγχος, αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο, έδωσε ταχύτητα στον ρυθμό του παιχνιδιού και ισοφάρισε σε 37-37, αλλά δεν απέφυγε να δεχτεί 47 πόντους από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα, παρά την αντεπίθεση των γηπεδούχων, χάρη στις 16 ασίστ και των 8 επιθετικών ριμπάουντ. Οι «Ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 21-14), προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 56-55 στο 26΄, αλλά ο ρυθμός τους, που χαρακτηρίστηκε από τις ατομικές πρωτοβουλίες, δεν είχε την απαραίτητη διάρκεια ώστε να «λυγίσει» ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό.

Στα 40΄, ο Φώτσης με «κρύο αίμα», όπως συνηθίζει, ευστόχησε στο 3ο τρίποντό του για το 76-80, ο Λοτζέσκι με τον ίδιο τρόπο «απάντησε» για το 79-80 στα 17΄ πριν από τη λήξη, ο Παππάς με δύο εύστοχες βολές σημείωσε το 79-82 στα 14΄, ακολούθησαν δύο, επίσης, εύστοχες βολές από τον Σπανούλη (81-82 στα 11΄) και μία εύστοχη βολή από τον Διαμαντίδη, που διαμόρφωσε το τελικό 81-83, καθώς στα 10 τελευταία δευτερόλεπτα ο Παπανικολάου έτρεξε όλο το γήπεδο, αλλά εγκλωβίστηκε από την άμυνα του Καλάθη κάνοντας σουτ… απελπισίας.

Υποδειγματική ήταν η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, καθώς και η φιλοξενία που επιφυλάχθηκε στον Δ. Γιαννακόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάντερ 6, Σπανούλης 15 (2), Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης, Παπανικολάου 4, Παπαπέτρου 9 (2), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ 3, Αγραβάνης, Γουόρικ, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 21 (3).

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 13 (3), Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 15 (4), Καλάθης 16 (2 τρ., 8 ασ., 8 ριμπ.), Παππάς 10 (1), Διαμαντίδης 4 (1), Γκιστ 11, Ουίλιαμς 1, Χάντερ 5, Χέινς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή