Νίκη – προβάδισμα του Ολυμπιακού

Νίκη – προβάδισμα του Ολυμπιακού

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό άρχισε διά χειρός Βασίλη Σπανούλη, με το νικητήριο τρίποντο στον δεύτερο τελικό του ΟΑΚΑ, και συνεχίστηκε από τον ίδιο, με την καθοριστική συμβολή του στη δεύτερη νίκη των «Ερυθρολεύκων» κόντρα στον Παναθηναϊκό (77-72).

Οι οκτώ συνεχόμενοι πόντοι του Σπανούλη, στο τελευταίο ενάμισι λεπτό, που ακολούθησαν τους 5 πόντους του Παπαπέτρου, έδωσαν στον Ολυμπιακό προβάδισμα νίκης, που όμως αγωνιά για την κατάσταση του Πρίντεζη, ο οποίος πιθανότατα υπέστη νέα πελματιαία απονευρωσίτιδα και ίσως χάσει τους επόμενους τελικούς. Χθες βράδυ υποβλήθηκε σε μαγνητική.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται μία νίκη για να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή και θα έχουν διπλή ευκαιρία στον τέταρτο τελικό (ΟΑΚΑ) και εν συνεχεία στην έδρα τους.

Οι περιφερειακοί και των δύο ομάδων είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην επίθεση, και από τα ποσοστά ευστοχίας τους κρίθηκε και η έκβαση του σκορ. H… αναγκαστική εμπιστοσύνη που έδειξε ο Πεδουλάκης στον Παπαγιάννη –αφού ο Ραντούλιτσα ήταν πάλι αρνητικός– αλλά και η χρησιμοποίηση του Χαραλαμπόπουλου χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο (41-44), στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν πήρε επιθετικές λύσεις, με εξαίρεση τον Λοτζέσκι. Ο Ολυμπιακός δεν αξιοποίησε τους ψηλούς του (συνολικά 16 πόντοι από Πρίντεζη, Μιλουντίνοφ, Χάντερ και Αγραβάνη), ενώ στον Παναθηναϊκό οι Ουίλιαμς και Παππάς δεν έδωσαν τα προσδοκώμενα. Το άγχος κυριάρχησε στις προσπάθειες και των δύο ομάδων στο τρίτο δεκάλεπτο, στο τέλος του οποίου ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα 5 πόντων (57-62), λόγω της σταθερότητας του Φελντέιν, ενώ και στα πέντε πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου (59-66) η ψυχολογική πίεση βάρυνε τις προσπάθειες γηπεδούχων και φιλοξενουμένων. Τον γόρδιο δεσμό της αστοχίας έκοψαν ο Παπαπέτρου και ο Σπανούλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 22 (3), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3, Μάντζαρης 2, Χάντερ 7, Στρόμπερι 5 (1), Αγραβάνης 2, Γουόρικ, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 16 (3), Παπανικολάου.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 8, Φώτσης 3 (1), Φελντέιν 17 (3), Καλάθης 15 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 2, Παπαγιάννης 9, Γουίλιαμς 2, Χέινς.

• Mε πρόστιμο 2.250 ευρώ και έγγραφη επίπληξη τιμωρήθηκαν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Αργύρης Πεδουλάκης για τις άσεμνες χειρονομίες που έκανε προς τους οπαδούς του Αρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή