Ερωτήματα, εκπλήξεις και το προολυμπιακό

Ερωτήματα, εκπλήξεις και το προολυμπιακό

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις δεδομένες απουσίες από τις αποχωρήσεις των Σπανούλη και Ζήση και τον πρόσφατο τραυματισμό του Πρίντεζη και με μια εκκρεμότητα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την οριστική ανταπόκρισή του, λόγω της συγκατάθεσης ή όχι των Μιλγουόκι Μπακς, η Εθνική ομάδα μετρά αντίστροφα στη διεκδίκηση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ, Φώτης Κατσικάρης, ανακοίνωσε τους 16 παίκτες που θα αρχίσουν την προετοιμασία-εξπρές την ερχόμενη Δευτέρα για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο (4-9/7), ενώ θα γνωρίζει στις τρεις επόμενες ημέρες, από τη συνάντηση που θα έχει ο Αντετοκούνμπο με τους Μπακς, στο Μιλγουόκι, αν θα κατανοήσουν την επιθυμία του Ελληνα παίκτη να ενισχύσει την Εθνική ομάδα και δώσουν τη σχετική άδεια.

Ο «Greek freak» (ελληνικό φαινόμενο), όπως έχει χαρακτηριστεί ο Αντετοκούνμπο θα έχει συνάντηση με τον προπονητή του, Τζέισον Κιντ και θα του ζητήσει να του επιτραπεί να βιώσει το «όνειρο» της πιθανής πρώτης συμμετοχής του σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ελλάδας και εφόσον εξασφαλιστεί η πρόκριση στο Τορίνο. Οι Μπακς θέλουν να υπογράψουν νέο πενταετές συμβόλαιο με τον παίκτη και παράλληλα του έχουν προτείνει να ακολουθήσει ειδικό καλοκαιρινό πρόγραμμα εκγύμνασης. Κι αν υπάρχει εκκρεμότητα στο θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο αδελφός του, Θανάσης, αποτελεί ένα από τα τέσσερα νέα πρόσωπα που θα αρχίσουν προετοιμασία με την Εθνική ομάδα, μαζί με τον Ταϊρέλ Ντόρσεϊ, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Ιωάννη Παπαπέτρου που αποτέλεσαν στελέχη της Εθνικής U18, τα δύο τελευταία χρόνια. Στην Εθνική, εξαιτίας και του τραυματισμού του Πρίντεζη, επανεμφανίζονται οι Μπόγρης και Καββαδάς που θα διεκδικήσουν μια θέση στη 12άδα.

Για τις θέσεις των περιφερειακών κλήθηκαν οι Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Αθηναίου και Ντόρσεϊ. Στη θέση του φόργουορντ θα είναι οι Θ. Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου και Περπέρογλου, ενώ στις δύο θέσεις των ψηλών θα είναι οι Μπουρούσης, Κουφός, Γ. Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης, Μπόγρης και Καββαδάς. Η Εθνική θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με την Τουρκία (Αθήνα- Κωνσταντινούπολη) και τη Σερβία (Βελιγράδι).

• Στο επόμενο διήμερο έχει προγραμματισθεί η πρώτη συνάντηση των αδελφών Αγγελόπουλων με τον Βασίλη Σπανούλη για να συζητηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του.

• Ενδιαφέρον για δύο παίκτες της Λοκομοτίβ Κούμπαν, τους Αμερικανούς Κρις Σίνγκλεντον και Ντόντεϊ Ντρέιπερ (διαθέτει κροατικό διαβατήριο) φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Παναθηναϊκός, αν και την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώτος είχε αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Κίνας. Στην Αμερική για να δοκιμασθεί σε καλοκαιρινά καμπ ομάδων του ΝΒΑ βρίσκεται ο Γιάννης Παπαγιάννης (γι’ αυτόν τον λόγο και δεν κλήθηκε στην Εθνική), ενώ παράλληλα υπάρχει έντονη φημολογία ότι η «πράσινη» ΚΑΕ θέλει να καταγγείλει τη σύμβαση συνεργασίας για τα τηλεοπτικά.

• Η κόντρα της FIBA με την Ευρωλίγκα συνεχίζεται και νομικά και η παγκόσμια ομοσπονδία κατέθεσε ένσταση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Δικαστηρίου του Μονάχου, με την οποία απαγορεύονταν οι κυρώσεις σε ομοσπονδίες και ομάδες. Το δικαστήριο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FIBA, απέρριψε το αίτημα της Eυρωλίγκας για να υπάρξει δημόσια δήλωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ότι επιτρέπει στις ομάδες να αποφασίσουν σε ποια διοργάνωση να συμμετέχουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή