Στον δρόμο της ανανέωσης Σπανούλης και Ολυμπιακός

Στον δρόμο της ανανέωσης Σπανούλης και Ολυμπιακός

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προδιαγραφές που έχουν δημιουργηθεί για την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά την ολοκλήρωση της καριέρας του στους «ερυθρόλευκους», συμπληρώνοντας συνολικά εννέα χρόνια, δεν αφήνουν περιθώρια αποτυχίας και νέας επαναδιαπραγμάτευσης στην πρώτη και καθοριστική συνάντηση που θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, πέραν του καταλυτικού ρόλου που έπαιξε στην κατάκτηση του φετινού τίτλου και σε τρεις συνεχόμενους τελικούς και όσων προηγούμενων επιτυχιών που φέρουν τη «σφραγίδα» του, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θέλει να «κρεμάσει» τη φανέλα του στην ομάδα του Πειραιά, ώστε να διεκδικήσει την κατάκτηση κι άλλων τίτλων, έχοντας ηγετικό ρόλο. Η ερμηνεία των δηλώσεων του Σπανούλη, αφορά πρωτίστως τη χρονική διάρκεια στην υπογραφή του νέου συμβολαίου, καθώς από την επόμενη περίοδο θα μπει στην τελική ευθεία για τον τερματισμό της καριέρας του. Σε ηλικία 34 ετών, ο Σπανούλης πιστεύει ακράδαντα και έχοντας αυτογνωσία των δυνάμεών του ότι μπορεί να παίξει ποιοτικό μπάσκετ για την επόμενη τριετία, ενώ αρχής γενομένης απ’ αυτό το καλοκαίρι, θα μπορεί να ξεκουράζεται για τρεις μήνες, καθώς έχει αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα. Η διάρκεια του συμβολαίου αποτελεί για τον αρχηγό του Ολυμπιακού θέμα ηθικής προτεραιότητας και αναγνώρισης της προσφοράς του. Το οικονομικό σκέλος της νέας συμφωνίας έχει τοποθετηθεί, αρχικά, σε δεύτερη μοίρα στις σκέψεις του Λαρισαίου, χωρίς να σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί ραγδαία μείωση αποδοχών του (2,1 εκατ. ευρώ ετησίως), ώστε να αποχωρήσει από το μπάσκετ, με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τα προηγούμενα «ερυθρόλευκα» συμβόλαια του Σπανούλη είχαν διετή εγγυημένη διάρκεια. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Ελληνας παίκτης των πρωταθλητών από το 2010 και θα παραμείνει σ’ αυτή τη θέση, ακόμα και με μείωση, καθώς ο Σπανούλης αποτελεί την οικονομική «οροφή» σε κάθε μεταγραφικό σχεδιασμό και ανεξαρτήτως των εκάστοτε προπονητικών εισηγήσεων.

Η προηγούμενη διαπραγμάτευση των δύο πλευρών ήταν επίπονη και ο Σπανούλης απέρριψε υψηλότερες προσφορές (Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ), ενώ είχε επιλέξει να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, χωρίς τον Σέρβο εκπρόσωπό του. Προς το παρόν, δεν έχει οριστικοποιηθεί αν ο Σπανούλης θα συζητήσει και πάλι χωρίς την παρουσία του Ραζνάτοβτς, ενώ καμία ευρωπαϊκή ομάδα, ίδιου βεληνεκούς με τους πρωταθλητές, δεν έχει δημοσιοποιήσει ενδιαφέρον, πριν γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της επικείμενης συνάντησης. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν, τουλάχιστον, τρεις αξιόλογες προτάσεις.

«Τον εμπιστευόμαστε, μας εμπιστεύεται και ελπίζω και πιστεύω πως η κατάληξη θα είναι πιο σύντομη από κάθε προηγούμενη φορά» δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, καταδεικνύοντας ότι υπάρχει δεδομένη διάθεση για την τέταρτη και τελική συμφωνία.

Στην πρώτη συνάντηση θα διαφανεί αν οι προκαταρκτικές δηλώσεις και των δύο καταλήξουν στην υπογραφή νέου συμβολαίου, όταν και ο Σπανούλης ακούσει την πρόταση που θα του γίνει.

• Ανήμερα την επέτειο της «ιερής» 14ης Ιουνίου για το ελληνικό μπάσκετ και τη συμπλήρωση 29 χρόνων από τον «χρυσό» θρίαμβο της Εθνικής ομάδας, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος, κάλεσε σε δείπνο τους παίκτες και τους προπονητές που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 1987. Απομένει να γνωστοποιηθεί η ανταπόκριση όλων των συντελεστών ή θα υπάρξουν απουσίες στην αξιόλογη πρωτοβουλία της ομοσπονδίας για την ιστορική συνάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή