Στα 2,5 εκατ. ευρώ ο ΠΑΟ για Μπουρούση

Στα 2,5 εκατ. ευρώ ο ΠΑΟ για Μπουρούση

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός «πολιορκεί» τον Γιάννη Μπουρούση και περιμένει την απάντηση του αρχηγού της Εθνικής, την επόμενη εβδομάδα, έχοντας ικανοποιήσει το αγωνιστικό κίνητρο και τις οικονομικές απαιτήσεις του, αλλά αντίπαλος των «πρασίνων» είναι η προοπτική συμμετοχής του παίκτη στο ΝΒΑ.

Οι «πράσινοι» πιστεύουν ότι στη «μετά Διαμαντίδη» εποχή, ο Μπουρούσης διαθέτει την εμπειρία και τα ηγετικά προσόντα να τους οδηγήσει και πάλι στην κατάκτηση του ελληνικού τίτλου και στην επιστροφή στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ. Η πρόταση που κατατέθηκε στον Μπουρούση αφορά υπογραφή εγγυημένου, διετούς συμβολαίου, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ συνολικά και καλύπτει το κασέ του 33χρονου παίκτη.

Η απάντηση ενδέχεται να δοθεί μέχρι την Κυριακή και πριν από την έναρξη του προολυμπιακού τουρνουά ή μετά την ολοκλήρωση αυτού (9 Ιουλίου), γιατί ο Μπουρούσης θα είναι προσηλωμένος στην προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μπουρούσης, όμως, θέλει να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα συμμετοχής του στο ΝΒΑ που θα είναι το καλύτερο «παράσημο», πριν από την ολοκλήρωση της καριέρας του και έχει προταθεί σε έξι ομάδες (Oυάσιγκτον και Σαν Αντόνιο οι δύο εξ αυτών), ενώ από σήμερα μπορούν να αρχίσουν επίσημα οι συζητήσεις των αμερικανικών ομάδων με τους ελεύθερους παίκτες.

FIBA για αποβολή ΑΕΚ

Η επιβολή τιμωρίας της ΑΕΚ, εξαιτίας της συμμετοχής της στο Eurocup, επανήλθε από τη FIBA προς την ΕΟΚ, με επιστολή του εκτελεστικού της διευθυντή στην Ευρώπη, Καμίλ Νόβακ. Η FIBA δικαιώθηκε πρόσφατα στην έφεση που είχε κάνει σε δικαστήριο Μονάχου για τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων –μέσω των εθνικών ομοσπονδιών– σε ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Eurocup και όχι στο Champions League, ενώ έχει διευκρινίσει ότι δεν θα τιμωρήσει τις Εθνικές ομάδες των χωρών.

Η ΕΟΚ κοινοποίησε την επιστολή στην ΚΑΕ ΑΕΚ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού για να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή