Το Μεξικό και μετά οι τελικοί

Το Μεξικό και μετά οι τελικοί

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο σκέλος του προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο, με τον χαμηλό βαθμό δυσκολίας, ολοκληρώνεται σήμερα για την εθνική ομάδα στο παιχνίδι με το Μεξικό (χθες νίκησε και απέκλεισε το Ιράν με 75-70) και ενώ έπονται οι αυριανοί ημιτελικοί και ο τελικός το Σάββατο για τη διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι διεθνείς και ο προπονητής τους Φώτης Κατσικάρης κρατούν τα καλά στοιχεία της απόδοσης που είχαν κόντρα στο Ιράν προχθές και θέλουν να βελτιώσουν τις αδυναμίες που έδειξαν σε μεμονωμένους τομείς της άμυνας και της επίθεσης.

«Πρέπει να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και αποτελεσματικότεροι στο μισό γήπεδο. Με τον Ιράν η ομάδα ήταν καλή, αλλά δεν προσφερόταν και ο αντίπαλος. Μας λείπουν γκαρντ που είναι το “άλφα και το ωμέγα” στο μπάσκετ. Σίγουρα, χρειαζόμαστε και βελτίωση στην άμυνά μας στο “πικ εν ρολ”. Δεν προβληματίζομαι, γιατί πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε καλή άμυνα και με τα κορμιά και με δεύτερο πλάνο που έχουμε ετοιμάσει.

Στα ριμπάουντ κάναμε καλή δουλειά κόντρα στο Ιράν, αν και δεν είναι το καλύτερο κριτήριο» υπογράμμισε ο τεχνικός της Εθνικής που αναμένει από το Μεξικό να παρουσιάσει το γνώριμο «σκληρό» στυλ παιχνιδιού του, παρά τη σημαντική απουσία του βασικού σέντερ, Αγιόν.

Ο συνεργάτης του Κατσικάρη, Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέλυσε την τακτική των Μεξικάνων και τόνισε την επικινδυνότητά τους: «Το Μεξικό διατηρεί διαχρονικά τη δυναμική του, παρά την απουσία του Αγιόν. Παίζουν αναγκαστικά περισσότερο το πικ εν ρολ και επιχειρούν πολλές διεισδύσεις, ενώ είναι δεδομένο ότι αρέσκονται στον αιφνιδιασμό.

Διαθέτουν τρεις αξιόλογους γκαρντ, τον Γκουντιέρες, Κρουζ και Στολ και οι οποίοι αξιοποιούνται στα πικ εν ρολ ή σε συνεργασίες με τον Χερνάντεζ στη θέση του δεύτερου ψηλού».

Η Εθνική ετοιμάζεται, πλέον, να «βουτήξει στα βαθιά νερά» του προολυμπιακού, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κατσικάρης, προσδοκώντας τη μέγιστη ανταπόκριση όλων των παικτών του: «Τα παιδιά θα μπουν στη διαδικασία και στην κρισιμότητα των νοκ άουτ αγώνων. Περιμένω περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιο ξεκάθαρες ιδέες. Πιστεύω ότι είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και σίγουρα ό,τι και να γίνει, αν και όλοι θέλουμε να προκριθούμε, είναι ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι της Εθνικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή