Νέα νίκη με εκπληκτικό Αντετοκούνμπο

Νέα νίκη με εκπληκτικό Αντετοκούνμπο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιτυχής και αναμενόμενη εκπλήρωση του πρώτου στόχου της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, ήρθε με τη δεύτερη νίκη, κόντρα στο Μεξικό (86-70), χωρίς να έχει ικανοποιητικό βαθμό απόδοσης. Επόμενος σταθμός της ελληνικής ομάδας στον δρόμο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα είναι ο αυριανός ημιτελικός (19.00), με αντίπαλο την Κροατία που νίκησε εύκολα την Τυνησία αργά χθες το βράδυ με 72-52.

Η Εθνική έπαιξε με αποφασιστικότητα και αναλόγως με τις δυνατότητές της στα 15 τελευταία λεπτά του αγώνα, αποκαθιστώντας τους όποιους προβληματισμούς δημιούργησε με την απόδοσή της σε άμυνα και επίθεση από το πρώτο ημίχρονο (33-35). Οι Μεξικανοί είχαν καλύτερο επιθετικό ρυθμό και αμυντική αποτελεσματικότητα, λόγω και των δικαιωμάτων αμφισβήτησής της που έδωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η συγκέντρωση απουσίασε από τις προσπάθειες των διεθνών παικτών και παρά τις αλλαγές σχημάτων στην πεντάδα δεν επήλθε αισθητή βελτίωση στην ομαδικότητα του παιχνιδιού. Τα ποσοστά ευστοχίας της Εθνικής στα σουτ ήταν χαμηλά (3/11 τρίποντα, 2/6 δίποντα), ενώ η άμυνά της δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην αποφύγει τα πικ εν ρολ του Μεξικού και τους 13 πόντους του Κρουζ, ο οποίος ήταν η σταθερή απειλή για το ελληνικό καλάθι.

Η έκβαση του αγώνα δεν άλλαξε στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς το Μεξικό συνέχισε να προκαλεί άγχος στην Εθνική, με το εύθραυστο προβάδισμα στο σκορ, αλλά η αντίδραση ήρθε από την άμυνα και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν στην επίθεση, ο Νικ Καλάθης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Με επιμέρους σκορ 27-13 στο τρίτο δεκάλεπτο, η Εθνική μετέτρεψε το 42-42 στο 22΄ σε 48-60, πριν από την έναρξη της 4ης περιόδου και σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση των αντιπάλων της, εξετέλεσε την αποστολή της. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο δεν ισοφάρισε για έναν πόντο το ατομικό ρεκόρ του (22), ενώ σταθερά ανοδική απόδοση είχε ο αδελφός του, Θανάσης. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας από το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο» δήλωσε ο Γιάννης Αθηναίου.

ΕΛΛΑΔΑ: Αθηναίου, Καλάθης 7 (1), Μπουρούσης 16, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 7 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Περπέρογλου 7 (1), Γ. Αντετοκούνμπο 21 (3/5τρ., 5ρ), Κουφός 7, Θ. Αντετοκούνμπο 12.

ΜΕΞΙΚΟ: Στολ 8 (2), Ράμος 4, Τοσκάνο 3 (1), Χ.Γκουτιέρες 10 (1), Ι. Γκουτιέρες 2, Κρουζ 19 (2), Ερνάντες 14 (4), Μέντες 8 (2), Μάτα 2, Σαμόρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή