Σε Μαδρίτη και ΟΑΚΑ η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας

Σε Μαδρίτη και ΟΑΚΑ η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαδρίτη και η Ρεάλ για τον Ολυμπιακό, η Αθήνα και η Ζαλγκίρις για τον Παναθηναϊκό, στις 13 και 14 Οκτωβρίου, θα αποτελέσουν την αφετηρία των δύο εκπροσώπων του ελληνικού μπάσκετ στη γιγαντιαία πρώτη φάση της επόμενης Ευρωλίγκας. Το νέο σύστημα της διοργάνωσης που θέτει αντιμέτωπες όλες τις ομάδες σε διάστημα 30 αγωνιστικών, κατήργησε την πρώτη φάση των ομίλων και την κλήρωση που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι 16 ομάδες αντί των 24 που συμμετείχαν μέχρι και πέρυσι, έμαθαν το πρόγραμμα που θα πορευθούν στη νέα διοργάνωση, ενώ χαρακτηριστική αλλαγή στην κλήρωση των 30 αγωνιστικών, είναι η μη ύπαρξη κυκλικού προγράμματος στην τέλεση του δεύτερου γύρου (η πρώτη αγωνιστική δεν θα επαναληφθεί στη 16 αγωνιστική και στις αντίπαλες έδρες κ.ο.κ).

Ο Παναθηναϊκός θα είναι γηπεδούχος στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τον πρώτο γύρο (18/11), ενώ το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι των «αιώνιων» αντιπάλων, θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (6/1/2017).

Μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών στις 7 Απριλίου 2017, θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ για τις ομάδες που θα κατακτήσουν τις 8 πρώτες θέσεις (θέσεις 1-8, 2-7, 3-6, 4-5) και με κριτήριο τις τρεις νίκες, θα προκριθούν οι 4 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο φάιναλ φορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή