Ψάχνοντας προπονητή και… παίκτες

Ψάχνοντας προπονητή και… παίκτες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα απογοήτευση που προκάλεσε ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε συνδυασμό με τη μεταβατική περίοδο που έχει αρχίσει από την εισροή νέων διεθνών παικτών και η δεδομένη ολοκλήρωση της τριετούς συνεργασίας με τον Φώτη Κατσικάρη, θα ανοίξουν, σταδιακά και όχι άμεσα, τον κύκλο σκέψεων και αποφάσεων για την παρουσία του ελληνικού μπάσκετ στις τρεις διοργανώσεις της επόμενης τριετίας (Ευρωμπάσκετ 2017, Παγκόσμιο 2019, Ολυμπιακοί 2020).

Η εθνική ομάδα συμπλήρωσε επταετία μακριά από αξιοσημείωτες επιτυχίες και ειδικά στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις, ήταν ανέτοιμη και κατώτερη των περιστάσεων στην ψυχολογική διαχείριση των νοκ άουτ αγώνων, απέναντι σε Σερβία, Ισπανία και Κροατία, έστω κι αν αποτελεί μικρό «άλλοθι» ότι και οι τρεις ομάδες γεύτηκαν νέκταρ επιτυχίας.

Κύρια αποστολή του επόμενου προπονητή της Εθνικής, θα είναι η απαραίτητη συγκρότηση και σταθεροποίηση του «κορμού» παικτών, με επιλογές από τη «χρυσή» Εθνική Εφήβων του 2009, τη φουρνιά του ’94 και τη γενιά του ’97, ενώ θεωρείται δεδομένη η δυνατότητα της ενίσχυσης από τους Ελληνες παίκτες του ΝΒΑ. Στην τελική απόφαση για τον νέο προπονητή, το βασικό κριτήριο θα είναι η δυνατότητα αποκλειστικής ενασχόλησής του, λόγω των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα αρχίσουν τον Νοέμβριο του 2017.

• Η Κροατία που προκρίθηκε ως πρώτη στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, κληρώθηκε να παίξει στον Β΄ όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και θα έχει αντιπάλους την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Λιθουανία και τη Νιγηρία. Η Γαλλία από το προολυμπιακό των Φιλιππίνων και η Σερβία από τη διοργάνωση του Βελιγραδίου, θα παίξουν στον Α΄ όμιλο και θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κίνα και τη Βενεζουέλα.

• Η προθεσμία απάντησης που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στον Γιάννη Μπουρούση εξαντλείται, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα και λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του εκπροσώπου του παίκτη ότι προτιμά να περιμένει προτάσεις από ομάδες του ΝΒΑ, οι «πράσινοι» προχωρούν στην υλοποίηση των μεταγραφών του Ισπανού Βίκτορ Κλαβέρ και του Ιαν Βουγιούκα.

Στο Λας Βέγκας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συναντήθηκε με τον Αμερικανό Οκάρο Ουάιτ, στον οποίο έχει γίνει πρόταση από τους πρωταθλητές πριν από δύο μήνες και του εξήγησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα του δοθεί, αλλά ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ διευκρίνισε ότι θα εξαντλήσει κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί για να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ.

• Ενας σταρ του ΝΒΑ στις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο Τιμ Ντάνκαν αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ύστερα από 19 χρόνια στα παρκέ, σε ηλικία 40 χρόνων. Ο εμβληματικός παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς, καθώς δεν άλλαξε ποτέ ομάδα, από το 1997, όταν επιλέχθηκε στο ντραφτ, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα (1999, 2003, 2005, 2007, 2014).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή