Αλλάζει τις ισορροπίες με Μπουρούση ο ΠΑΟ

Αλλάζει τις ισορροπίες με Μπουρούση ο ΠΑΟ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προτροπή του Παύλου Γιαννακόπουλου στον Γιάννη Μπουρούση να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μεταγραφή που πραγματοποίησε ο γιος του, Δημήτρης, την τελευταία τετραετία της διοίκησής του στην ομάδα μπάσκετ, την οποία ισχυροποιεί στα πρότυπα του πατέρα του και σε δυσκολότερη οικονομική συγκυρία.

Ο Μπουρούσης αποδέχθηκε την πρόταση του «Τριφυλλιού» και υπέγραψε διετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει, συνολικά, 2,5 εκατ. ευρώ και γίνεται ο πέμπτος παίκτης, μετά τους Κόμαζετς, Παπανικολάου, Γλυνιαδάκη και Μαυροκεφαλίδη που θα έχει παίξει σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

«Είχα δεσμευθεί ότι αν αποφάσιζα να παίξω στην Ευρώπη και πάλι, ο Παναθηναϊκός θα ήταν η μοναδική επιλογή μου» είπε ο διεθνής σέντερ και έδωσε την απάντησή του στο τελευταίο δίλημμα που δημιουργήθηκε, προχθές το βράδυ, από το φιλολογικό, παρά ουσιαστικό ενδιαφέρον των Σαν Αντόνιο Σπερς και των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ο Μπουρούσης ήθελε να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα ένταξής του στο ΝΒΑ, θεωρώντας λογικά ότι επρόκειτο για τον καλύτερο επίλογο της καριέρας του. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός απαίτησε άμεση απάντηση στην επίσημη πρόταση που είχε καταθέσει πριν από 20 ημέρες και δεν τέθηκε καν θέμα χρονικής ρήτρας, ώστε ο Μπουρούσης να μπορούσε να παίξει σε ομάδα του ΝΒΑ, αν του γινόταν πρόταση, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν θα δεχόταν επ’ ουδενί να κινδυνεύσει με ματαίωση η σπουδαία μεταγραφή.

Η απόφαση του Μπουρούση πρεσβεύει την επαγγελματική νοοτροπία που επισκιάζει το συναισθηματικό «δέσιμο» κάθε παίκτη-σταρ με την προηγούμενη ομάδα του, όπως συνέβη και στην περίπτωση της μεταγραφής του Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό.

Ιδιαίτερα, ο Μπουρούσης που είχε ανοίξει «βεντέτα» με τους οπαδούς του ΠΑΟ στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ του 2009, έριξε «λήθη» στο παρελθόν με τη χθεσινή δήλωσή του: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και η πιο επιτυχημένη της τελευταίας εικοσαετίας. Ηθελα πάρα πολύ να γίνω μέρος αυτής της σπουδαίας ιστορίας. Παλαιότερα έφτασα κοντά, αλλά τώρα πραγματοποιήθηκε».

Περισσότερες από μία ετικέτες υπάρχουν για τον πολυποίκιλο χαρακτηρισμό της ηχηρής μεταγραφής του Μπουρούση, καθώς ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον αρχηγό της Εθνικής, τον πολυτιμότερο παίκτη της περυσινής Ευρωλίγκας και ίσως τον καλύτερο Ευρωπαίο σέντερ που βρίσκεται στην πιο ώριμη ηλικία της καριέρας του.

Στην έναρξη της μετά Διαμαντίδη εποχής, ο Παναθηναϊκός δίνει την ευκαιρία στον Μπουρούση να διεκδικήσει τον τίτλο του ηγέτη, με πράξεις, όπως είπε και ο ίδιος και ενώ είναι γνωστή η αυθόρμητη έκφραση της γνώμης του.

«Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Εχω μεγάλο κίνητρο να πετύχω στον Παναθηναϊκό και θα κάνω τα πάντα για να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του» κατέληξε ο Μπουρούσης. Οι «πράσινοι» διαθέτουν τέσσερις παίκτες στις θέσεις των ψηλών (Μπουρούσης, Σίγκλετον, Φώτσης, Γκιστ) και θα αποκτήσουν έναν ακόμα, ενώ υπάρχουν δύο κενές θέσεις ξένων. Στην περίπτωση του Ισπανού, Βίκτορ Κλαβέρ, δεν αποσύρεται η πρόταση, αλλά χρειάζεται οικονομική υπέρβαση για να πραγματοποιηθεί.

• Οι πρόσφατες δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σε άμεσους συνεργάτες του, όπως δημοσιεύθηκαν σε αθλητική ιστοσελίδα, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός της εθνικής μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορεί να αποτελέσει αιτία… διοικητικών παραιτήσεων στην ΕΟΚ, θα παραμείνουν αναπάντητες από την ομοσπονδία, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό και αντικειμενικό επιχείρημα κριτικής για το αγωνιστικό αποτέλεσμα στο προολυμπιακό τουρνουά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή