Μέχρι και έξι Αμερικανοί στη δωδεκάδα των ομάδων της Α1

Μέχρι και έξι Αμερικανοί στη δωδεκάδα των ομάδων της Α1

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοταχώς προς… αμερικανοποίηση, κατά το ήμισυ κάθε ομάδας, οδηγείται το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, από τον δεύτερο γύρο και μέχρι την ολοκλήρωσή του, σύμφωνα με την πρόταση που έκανε ο Παναθηναϊκός και υπερψήφισαν 11 ακόμα εκπρόσωποι ομάδων (δύο μειοψήφησαν) στη χθεσινή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Στον πρώτο γύρο του επόμενου πρωταθλήματος θα επιτρέπεται η χρησιμοποίηση τεσσάρων Αμερικανών και δύο κοινοτικών παικτών, όπως συνέβη τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, επειδή έχει αρχίσει, ήδη, ο μεταγραφικός σχεδιασμός, αλλά στη συνέχεια, θα δίνεται το δικαίωμα απόκτησης δύο ακόμα Αμερικανών και συνολικής χρησιμοποίησης έξι στη 12άδα.

Οι ομάδες θεωρούν ότι στην κοινοτική αγορά δεν υπάρχει πληθώρα εφάμιλλων ποιοτικών επιλογών όπως στην αμερικανική. Ωστόσο, εντός του παρκέ μπορεί να δημιουργηθεί αλγεινή εντύπωση από την παρουσίαση αμερικανικής πεντάδας και οι Ελληνες παίκτες να εξελιχθούν σε πλειοψηφία των… πάγκων. Πιθανότατα, η νέα απόφαση θα εφαρμοσθεί από την αρχή της περιόδου 2017-18.

• Η Μ. Βρετανία προστέθηκε στα «θύματα» της εθνικής νέων. Στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος β΄ κατηγορίας που διεξάγεται στη Χαλκίδα, η ελληνική ομάδα νίκησε εύκολα (82-61), τερμάτισε αήττητη στην πρώτη θέση του ομίλου και ετοιμάζεται για τον αυριανό προημιτελικό με τη Βοσνία.

• Την πρώτη γνωριμία του με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού θα έχει σήμερα ο Ερικ Γκριν που αναμένεται στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον διεθνή Λετονό, Ζανίς Πέινερς (26 χρ., 2.04) από τη Βέντσπιλς, ενώ το Λαύριο ανακοίνωσε τον Αμερικανό Κέβιν Πάντερ (23 χρ., 1.93) που έπαιζε στο κολέγιο του Τενεσί. Ο νεοφώτιστος στην Α1 Προμηθέας Πατρών συμφώνησε με τον Αμερικανό απόφοιτο πανεπιστημίου της Βοστώνης, Ιλαϊ Κάρτερ (25 χρ., 1.88 μ.).

• Στην Α2, οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων που στοχεύουν σε πορεία πρωταθλητισμού, θα κορυφώσουν το επίπεδο ανταγωνισμού. Ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής έχουν αποκτήσει, αντίστοιχα τους Μπάρλο, Σακελλαρίου, Δημητριάδη, Μπιλλή και τους Γκαγκαλούδη, Τότσιο. Παίκτες του Χολαργού είναι οι Μιλόσεβιτς, Κανονίδης και Σ. Μποχωρίδης, αν και έχουν γίνει νομικές κινήσεις για το θέμα της έδρας και τη ματαίωση της «συγχώνευσής» του με τη Λιβαδειά. Ο Αίολος Αστακού ανακοίνωσε τους Γκιζογιάννη, Θεοδωράκο και Παπαδιονυσίου, ενώ ο Φάρος διατήρησε κατά το ήμισυ τον «κορμό» της περυσινής ομάδας και συζητεί με τους Πολυτάρχου και Τσαλδάρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή