Χωρίς ντέρμπι το κύπελλο μπάσκετ

Χωρίς ντέρμπι το κύπελλο μπάσκετ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παράδοση των κληρώσεων στο Κύπελλο που έφερνε αντιμέτωπους τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στην προημιτελική φάση του θεσμού, δεν συνεχίστηκε στη φετινή διοργάνωση, ενώ σήμερα θα γίνει η κλήρωση του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας με τη 14η ομάδα να παραμένει… άγνωστη.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου (5/10), οι μεν «πράσινοι» θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ στο κεκλεισμένων θυρών ΟΑΚΑ (λόγω περσινής τιμωρίας για μια αγωνιστική), οι δε «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τον Κολοσσό Ρόδου.

Η ΑΕΚ θα είναι επίσης γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της από τις δύο προηγούμενες φάσεις του Κυπέλλου, αλλά θα παίξει επίσης με άδειες εξέδρες και χωρίς τον Βασιλειάδη, λόγω περσινής τιμωρίας. Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο θα παίξει και ο Αρης τον προημιτελικό αγώνα του με αντίπαλο που θα προέλθει από τις προηγούμενες φάσες του Κυπέλλου. Για τους ημιτελικούς (15/1) θα γίνει νέα κλήρωση και ο τελικός έχει οριστεί για τις 19 Φεβρουαρίου.

Σε εκκρεμότητα, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, θα παραμείνει και το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας για την ομάδα που θα αποφασίσει η 5μελής επιτροπή της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ ότι θα αντικαταστήσει την Kηφισιά, καθώς χθες έγινε προκλήρωση των 6 ομάδων και εξαιρέθηκε προσωρινά η Καβάλα, ενώ οι άλλες 5 ομάδες (Πανιώνιος, Ηρακλής, Δόξα Λευκάδας, Ηράκλειο-Β΄ Εθνική, Αρκαδικός) συμμετείχαν στην κλήρωση. Στην πρώτη αγωνιστική, ξεχωρίζει η αναμέτρηση Πανιωνίου-Εθνικού.

• Με μαύρη ρίγα στις φανέλες για να τιμηθεί η μνήμη της εκλιπούσης συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ιωάννας, αγωνίσθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού σε χθεσινό φιλικό με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πατρών, που έγινε στο Μέτσοβο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με διαφορά 35 πόντων, και πριν από την έναρξη του φιλικού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

• O Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον πρώτο φιλικό αγώνα του στο Λαύριο, όπου νίκησε την ομώνυμη ομάδα με 95-56 και είχε πρώτους σκόρερ τους Νίκολς 12 (2), Ρίβερς 15 (4), Παππά 14 (2), Φελντέιν 17 (3) και Μπουρούση 11 (1).

• Ο ΕΣΑΚΕ θα τιμήσει τη μνήμη του Μάκη Δενδρινού με προβολή σχετικού βίντεο για τον εκλιπόντα προπονητή, πριν από την έναρξη της σημερινής κλήρωσης πρωταθλήματος, στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή