Η Λευκάδα πήρε τη θέση της Κηφισιάς στην Α1

Η Λευκάδα πήρε τη θέση της Κηφισιάς στην Α1

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας απέκτησε η Δόξα Λευκάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ, ενώ παράλληλα καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργηθεί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα ένας ισχυρός πόλος έλξης του ελληνικού μπάσκετ για τους φιλάθλους. Η νησιωτική ομάδα προκρίθηκε από την επιτροπή αδειοδότησης, επειδή κάλυπτε το αγωνιστικό κριτήριο (6η θέση στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας), έναντι του Πανιωνίου και του Ηρακλείου (ανέβηκαν από τη Β΄ Εθνική στην Α2), του Ηρακλή (10ος στην Α2), του Αρκαδικού και της Καβάλας (υποβιβάστηκαν πέρυσι από την Α1), ενώ στα οικονομικά κριτήρια δεν είχε οφειλές παλαιότερων χρήσεων και μπορεί άμεσα να συστήσει ΚΑΕ, όπως επιβάλλεται και από τον νόμο για τη συμμετοχή στην Α1.

Στη Δόξα Λευκάδας (8η ομάδα από την περιφέρεια που θα έχει πλειοψηφική εκπροσώπηση στο νέο πρωτάθλημα), που στερείται εμπορικού ονόματος, δίνεται πλέον η ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να προσελκύσει φιλάθλους στη μικρής χωρητικότητας έδρα της και να δημιουργήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αξιόλογη ομάδα που θα διεκδικήσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία για να μη μείνει άνευ αντικρίσματος η πρόσκληση συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή