Τζάμπολ για τους «μεγάλους»

Τζάμπολ για τους «μεγάλους»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγκαίνια» στις επίσημες υποχρεώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου θα κάνουν σήμερα και αύριο οι τέσσερις πρώτες ομάδες του περυσινού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, με τη συμμετοχή τους στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου και άπαντες έχουν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Αρης, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, αλλά και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους στην Ευρωλίγκα και στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν την ευκαιρία δυνατής… προθέρμανσης, απέναντι σε αντιπάλους που έχουν χαμηλότερη δυναμικότητα και στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση, παρά στην επίτευξη συνταρακτικής έκπληξης.

Ο περυσινός τροπαιούχος και πολυνίκης του θεσμού Παναθηναϊκός θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στο κεκλεισμένων θυρών ΟΑΚΑ (18.30), έχοντας στη 12άδα του, τέσσερις Αμερικανούς (Τζέιμς, Γκιστ, Σίγκλεντον, Ρίβερς), λόγω του ισχύοντος κανονισμού, μέχρι το τέλος του α΄ γύρου του πρωταθλήματος.

O «Δικέφαλος» του Βορρά θα παρουσιάσει νέα ομάδα, διατηρώντας μόνο τους Τσόχλα και Μαργαρίτη (δεν θα παίξει σήμερα).

Στο ΣΕΦ (16.00), ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Κολοσσό, με στόχο να συνδυάσει τη νίκη με τη βελτίωση των συνεργασιών από τους Αμερικανούς, Γκριν, Μπερτς και Γιανγκ, ενώ απόντες θα είναι οι Λοτζέσκι και Αγραβάνης (ίωση), καθώς και ο Αθηναίου.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (20.30), ο Αρης θα αντιμετωπίσει την Κύμη και αναμένει την προσέλευση των φιλάθλων του για να τους ανταμείψει με πειστική εμφάνιση αυξημένων προσδοκιών στη νέα περίοδο. Αύριο, το «καρέ» των προημιτελικών θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα ΑΕΚ-Κοροίβου (18.30) στο ΟΑΚΑ και χωρίς θεατές, λόγω περυσινής τιμωρίας. Ολοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από τη συνδρομητική τηλεόραση της Nova.

• Στα «χαρακώματα» οδηγούνται η διοικούσα επιτροπή της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου και ο νέος επενδυτής των «κυανέρυθρων», Ιωνας Βαρουξάκης, εξαιτίας της πρόθεσης του τελευταίου να αντικαταστήσει τον υπεύθυνο των ακαδημιών, Θανάση Κωνσταντώνη. Τα μέλη της 5μελούς επιτροπής που έχουν συνάψει τη συμφωνία με τον νέο πρόεδρο της ανδρικής ομάδας και η οποία έχει εγκριθεί από τη διοίκηση του ερασιτεχνικού συλλόγου, θεωρούν ότι το μοντέλο των υποδομών μπάσκετ λειτουργεί υποδειγματικά, υπάρχουν -ετησίως- περισσότερα από 500 εγγεγραμμένα παιδιά, ενώ έχουν κατακτηθεί πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων, την τελευταία εξαετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή