Προκρίσεις με μεγάλες διαφορές

Προκρίσεις με μεγάλες διαφορές

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφορά των 19 πόντων στο τελικό σκορ (88-69) δεν αντικατοπτρίζει τον βαθμό δυσκολίας που είχε η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, στο κεκλεισμένων θυρών ΟΑΚΑ, καθώς οι «πράσινοι» κατάφεραν να ξεφύγουν από το «κυνήγι» των φιλοξενουμένων, μόνο στο τελευταίο τετράλεπτο της αναμέτρησης.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου προήλθε από εμφάνιση που ήταν φυσιολογική απόρροια της ομαδικής ανετοιμότητας που διακρίνει την ομάδα του «τριφυλλιού» στην αρχή της νέας περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός είχε συνεχείς αυξομειώσεις διάρκειας 3-4 λεπτών στην απόδοσή του, ήταν ασύνδετος στην άμυνά του (ημ. 44-40) και στην επίθεση, η δημιουργία φάσεων απέναντι σε οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ (που προηγήθηκε 3-12 στο 4΄), δεν παρουσίασε πληθώρα επιλογών. Οι εγγυημένες λύσεις του Μπουρούση στην επίθεση, η άνοδος του Κέι Σι Ρίβερς στο δεύτερο ημίχρονο και τα πέντε τρίποντα του Νίκου Παππά, σφράγισαν την επικράτηση του Παναθηναϊκού που περιμένει πολλά περισσότερα από τους Σίγκλεντον και Τζέιμς, ενώ άσχημη εντύπωση προκάλεσαν και τα 0/8 τρίποντα του Ν. Καλάθη.

Ο ΠΑΟΚ που έχει δέκα νέους παίκτες έδειξε ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και πως σύντομα θα αποκτήσουν «χημεία» οι Ελληνες και οι ξένοι παίκτες του.

ΠΑΟ: Σίγκλεντον, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 7 (1), Μποχωρίδης, Καλάθης Π., Φώτσης 2, Παππάς 18 (5), Γκιστ 6 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Λούντζης, Μπουρούσης 23 (1), Ν. Καλάθης 14 (0/8 τρίπ.).

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 13 (1), Κόνιαρης, Τσόχλας 6, Τέιλορ 6, Μιλιένοβιτς 11 (2), Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 8 (2), Καμάρας, Μπράιαντ 7 (1), Πέινερς 9, Κλάντον 6.

Η αύξηση στην ταχύτητα του παιχνιδιού και στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση είναι αυτοσκοπός του Ολυμπιακού και στο πρώτο επίσημο αγώνα των «ερυθρολεύκων» υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Κολοσσός μετατράπηκε σε… σάκο του μποξ από τον Ολυμπιακό που συνέτριψε την ομάδα της Ρόδου με 99-48 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η απουσία του Πάτρικ Γιανγκ (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ίωσης και υψηλού πυρετού) δεν έγινε αισθητή από τους συμπαίκτες του στις θέσεις των ψηλών. Ο Αμερικανός σέντερ, ύστερα από την 9μηνη αποχή του, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε ένα ακόμα παιχνίδι, ενώ θα είναι λίαν απαραίτητη η παρουσία του στα προσεχή, δυσκολότερα παιχνίδια με Ρεάλ και Παναθηναϊκό. Αντίθετα, αγωνίστηκαν οι Λοτζέσκι και Αγραβάνης που ξεπέρασαν το πρόβλημα της ίωσης.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε με ευστοχία 75% δίποντα (27/36) και σημείωσε 53 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Κολοσσός δεν έδειξε διάθεση ανταγωνισμού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 16 (2), Μπιρτς 10, Τολιόπουλος 5 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 8 (2 τρ., 8 ασ.), Αγραβάνης 5 (1), Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12 (1), Μάντζαρης 14 (2), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7 (2).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Παπαδόπουλος, Λιάπης 2, Ρέντικ 4, Τσούκου 14 (2), Γεωργαλλής, Αγγελάκος 4 (1), Αχονεν 5 (1), Μπέρι 9 (1), Βασιλόπουλος, Παπαδάκης 1, Γουάτσον 6, Χολ 3.

Αγωνιστική διαφορά επιπέδου μιας… κατηγορίας κατέδειξε ο αγώνας του Αρη με τη νεοφώτιστη Κύμη, την οποία συνέτριψε με 98-62. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 63-27 (επιμέρους σκορ 38-9 στο β΄ δεκάλεπτο) και ικανοποίησαν με θέαμα τους 2.500 φίλους τους.

ΑΡΗΣ: Μαρμπλ 9, Ξανθόπουλος 5 (1), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 5, Τζένκινς 14 (4), Κάμινγκς 14, Ζάρας 7 (1), Μούρτος 9, Σίμτσακ 2, Μπάκνερ 13, Σανικίτζε 11, Καββαδάς 7.

ΚΥΜΗ: Αμπντούλ-Αλίμ 2, Γκριν 5 (1), Τουτζιαράκης 5, Σχίζας 4, Σιγκούνας 2, Τσούπκοβιτς 6, Τζόλος 2, Ψαθάς, Σταμάτης 7, Μάλμπλαντ 3 (1), Μόργκαν 11, Ελ Αμίν 15 (3).

• Η τέταρτη ομάδα που θα ολοκληρώσει την ημιτελική φάση του Κυπέλλου (θα γίνει κλήρωση για τα ζευγάρια), θα είναι η νικήτρια στον σημερινό αγώνα της ΑΕΚ με τον Κόροιβο (18.30), στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

• Πρόταση για τη θέσπιση Διηπειρωτικού κυπέλλου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες κάθε ηπείρου και η πρωταθλήτρια ομάδα του ΝΒΑ, κατέθεσε ο κομισάριος του ΝΒΑ Ανταμ Σίλβερ, σε σύσκεψη που αφορούσε το μέλλον της αμερικανικής λίγκας. «Η FIBA και η Ευρωλίγκα θα πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους» διευκρίνισε στην τοποθέτησή του, ο αντικαταστάτης του Ντέιβιντ Στερν στη διοίκηση του ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή