Αλλάζει τα πλάνα του ο Παναθηναϊκός

Αλλάζει τα πλάνα του ο Παναθηναϊκός

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αυτοτραυματισμός του Αμερικανού Μάικ Τζέιμς, ο οποίος συμπεριφέρθηκε αντιεπαγγελματικά χτυπώντας το χέρι του σε τζαμαρία, ως αντίδραση για την απομάκρυνσή του από την προπόνηση του Παναθηναϊκού, και ο σοβαρός τραυματισμός του Γεωργιανού Bίκτορ Σανικίτζε στον αγώνα του Αρη με τα Τρίκαλα επισκίασαν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1, στην οποία η Δόξα Λευκάδας έκανε εκκωφαντική εκκίνηση, με τη νίκη της επί του ΠΑΟΚ.

Στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού για τον εναρκτήριο αγώνα πρωταθλήματος με τον Προμηθέα Πατρών (81-71), ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε τρεις φορές παρατήρηση στον Τζέιμς για τη μη εφαρμογή δύο επιθετικών συστημάτων, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ συνέχισε να σουτάρει κατά… βούληση. Ο τεχνικός των «πρασίνων» τον απέβαλε και, κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια, ο πρώην παίκτης της Λαμποράλ χτύπησε το αριστερό χέρι του σε τζαμαρία για να εκτονώσει τον εκνευρισμό του, αλλά αποκόμισε βαρύ θλαστικό τραυματισμό που θα τον αφήσει εκτός δράσης για δύο μήνες. Ο αυτοτραυματισμός του Τζέιμς προκάλεσε σοκ στον Παναθηναϊκό, γιατί χάνει την πιο αξιόπιστη επιλογή της περιφέρειάς του, αναγκάζεται να τον αντικαταστήσει για το χρονικό διάστημα της απουσίας του με παίκτη «γυρολόγο», και φέρνει αναδιάρθρωση των αγωνιστικών πλάνων. Ο Πεδουλάκης δημοσιοποίησε την απερίσκεπτη αντίδραση του παίκτη του και τόνισε ότι η ομάδα του «τριφυλλιού» θα τον στηρίξει.

«Εχει μετανιώσει για την ενέργειά του. Ο Παναθηναϊκός έχει πίεση και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο Τζέιμς. Είμαστε εδώ για να του δείξουμε ότι το λάθος το πληρώνει η ομάδα και μετά ο ίδιος. Είχαμε επενδύσει πάνω του. Θα τον στηρίξουμε στα δύσκολα. Οφείλουμε να γίνουμε ομάδα, οικογένεια», τόνισε ο Πεδουλάκης, που έχει ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις για την προσωρινή αντικατάσταση του παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν την ίδια συμπεριφορά είχε επιδείξει άλλος παίκτης χαμηλότερης αξίας, ο Παναθηναϊκός θα είχε καταγγείλει το συμβόλαιό του.

Η συνεργασία του Αρη με τον Σανικίτζε δεν πρόλαβε να ευοδωθεί, καθώς ο Γεωργιανός σέντερ υπέστη ρήξη επιγονατιδικού τένοντα στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα (75-65), υποβλήθηκε σε επέμβαση προχθές και η εξάμηνη –τουλάχιστον– αποθεραπεία του, αναγκάζει τον προπονητή Δημήτρη Πρίφτη να βρει άλλον παίκτη. Ηδη, κατατέθηκε πρόταση στον Σέρβο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς (30 χρ.) που έπαιξε πέρυσι στην Μπούντουσνοστ.

Η πιο ανέτοιμη ομάδα της Α1 κατηγορίας, η Δόξα Λευκάδας, έκανε την εντυπωσιακότερη αρχή. Στην τρίτη οικογενειακή «μονομαχία» του υιού Μαρκόπουλου, Χάρη, με τον πατέρα του, Σούλη, νικητής ήταν ο πρώτος (84-78) και ενώ ο ΠΑΟΚ συνεχίζει από την περυσινή περίοδο να είναι το ευκολότερο «θύμα» όλων των μικρότερων ομάδων…

Εύκολες επικρατήσεις είχαν ο Ολυμπιακός στην Αμαλιάδα (88-66 τον Κόροιβο) και η ΑΕΚ στην Πάτρα (77-59 τον Απόλλωνα), ιδιαίτερα σημαντική ήταν η νίκη του Ρεθύμνου, στη Ρόδο (74-66 τον Κολοσσό), ενώ το Λαύριο σε παιχνίδι «κλειδί» για την παραμονή επιβλήθηκε της Κύμης (75-69).

Η αποστολή του Ολυμπιακού (συμπεριλαμβανομένου του Πάτρικ Γιανγκ) αναχωρεί σήμερα για τη Μαδρίτη και τον εναρκτήριο αγώνα με τη Ρεάλ στην Ευρωλίγκα, ενώ η ΑΕΚ προχώρησε στην πρώτη αλλαγή της φετινής περιόδου, αντικαθιστώντας τον Αμερικανό Τζος Οουενς με τον Ράνταλ Φάλκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή