Συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Κουκ

Συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Κουκ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «απόβαση» των Αμερικανών παικτών στον Παναθηναϊκό ξεπέρασε ποσοστιαία το ήμισυ της ομάδας μετά τη συμφωνία με τον Ομάρ Κουκ, που διαθέτει, όμως, διαβατήριο Μαυροβουνίου, καταλαμβάνει θέση κοινοτικού και θα αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του Μάικ Τζέιμς.

Ο Κουκ (34 χρ.) ήταν παίκτης της Εστουντιάντες μέχρι χθες το μεσημέρι, οπότε και η ισπανική ομάδα δέχτηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό για να τον αποδεσμεύσει, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης συμφώνησε στην υπογραφή συμβολαίου ώς το τέλος της περιόδου. Η Εστουντιάντες απάντησε θετικά στην παραχώρηση του παίκτη, αλλά ζήτησε προθεσμία ώστε να έβρισκε τον αντικαταστάτη του Αμερικανού γκαρντ.

Ο Κουκ έχει αγωνιστεί έξι χρόνια στην Eυρωλίγκα, με τις φανέλες της Ουνικάχα Μάλαγα, της Βαλένθια, της Ολύμπια Μιλάνο, της Κάχα Λαμποράλ και της Λιέτουβος Ρίτας και έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία της διοργάνωσης, από τη συμμετοχή του σε 105 παιχνίδια (μ.ό. 6,8 πόντοι, 5,3 ασίστ).

Ο Παναθηναϊκός αυξάνει τις επιλογές του στην περιφέρεια με την ένταξη του Κουκ, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μπαλαντέρ» για το ελληνικό πρωτάθλημα και σε πιθανές αλλαγές παικτών από τον Πεδουλάκη, όταν θα επιστρέψει ο Τζέιμς, ενώ στην Ευρωλίγκα θα έχει συνεχές δικαίωμα συμμετοχής. Οι «πράσινοι» αναμένεται σήμερα να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή, για να προλάβουν την έκδοση δελτίου του παίκτη και τη δυνατότητα χρησιμοποίησής του στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων), την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το αυριανό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που συνεχίζει στον πάγκο της και υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η απουσία του Τζέιμς θα είναι δυσαναπλήρωτη για την ελληνική ομάδα.

• Η περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αρχίζει την πορεία της στη νέα Ευρωλίγκα από την Κωνσταντινούπολη, όπου θα την υποδεχτεί σήμερα (20.00) η Γαλατασαράι. Στο Μιλάνο, η Αρμάνι θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι (21.00) και στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας θα παίξει με την Νταρουσάφακα (22.00).

• Με τον Σέρβο φόργουορντ Τάντιτζα Ντραγκίσεβιτς θα πορευτεί ο Αρης μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, αντικαθιστώντας τον Γεωργιανό Βίκτορ Σανικίντζε που θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του. Ο Ντραγκίσεβιτς αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, πέρυσι αγωνίσθηκε στην Μπούντουσνοστ και θα είναι ο έκτος ξένος παίκτης του Αρη. Στον Κολοσσό, αναμένεται η επιστροφή του Αμερικανού Τρέβορ Ρέλεφορντ, ο οποίος έπαιξε πέρυσι στην ομάδα της Ρόδου και συνέχισε την καριέρα του στη Μακάμπι Κιριάτ Γκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή