Πρώτο «κρας τεστ» για Παναθηναϊκό

Πρώτο «κρας τεστ» για Παναθηναϊκό

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψυχολογική πίεση του γηπεδούχου και οι όποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας είναι δύο θεωρητικές αιτίες ανησυχίας στον Παναθηναϊκό για τον σημερινό αγώνα του με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ (21.15), αλλά μοναδικό ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι η νίκη, ανεξαρτήτως της εμφάνισης που θα πραγματοποιήσουν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει φθάσει στο επίπεδο ετοιμότητας που θα του εξασφάλιζε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αυξημένες δυνατότητες της νέας ομάδας του, ενώ ο πρόσφατος αυτοτραυματισμός του Μάικ Τζέιμς προκαλεί «πισωγύρισμα» στα προπονητικά πλάνα. Η Ζαλγκίρις του προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί όποια δικαιώματα της δώσει ο Παναθηναϊκός.

Για τις ομάδες που στοχεύουν να προκριθούν στα πλέι οφ, οι περισσότερες δυνατές εντός έδρας νίκες θα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος στις 30 αγωνιστικές του νέου συστήματος της Ευρωλίγκας.

«Η πίεση είναι σ’ εμάς»

«Οι πρεμιέρες κρύβουν δυσκολίες και υπάρχουν στρεσογόνες καταστάσεις από κάποια παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία που πρέπει να έχουν. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες. Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα που αντιπροσωπεύει το λιθουανικό μπάσκετ, είναι πολύ σκληρή, της αρέσει η επαφή, γνωρίζει μπάσκετ και είναι καλή στο σετ παιχνίδι. Εχουν δημιουργούς στο πόιντ γκαρντ και στο λόου ποστ και χρειάζεται προσοχή από εμάς και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για 40 λεπτά. Η πίεση είναι στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να μάθεις να τη διαχειρίζεσαι από την αρχή και περιμένουμε βοήθεια από τον κόσμο», υπογράμμισε ο Πεδουλάκης και διευκρίνισε ότι τον ενδιαφέρει μόνον η νίκη και όχι η διαφορά πόντων.

Στη σκέψη του Γιάννη Μπουρούση υπάρχει μόνον η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ομάδας του, όπως είπε ο ίδιος: «Δεν ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό, αλλά μόνο με τη Ζαλγκίρις και μόνον αυτό μας απασχολεί. Το μυαλό όλων είναι εκεί. Δεν είμαι μόνον εγώ η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είμαστε όλοι».

Για τον Τζέιμς Γκιστ, το σκληρό παιχνίδι της Ζαλγκίρις θα είναι αντιμετωπίσιμο με τον ίδιο τρόπο από τους γηπεδούχους, ενώ συμφώνησε με τον προπονητή του ότι η συγκέντρωση και η πίστη στο αγωνιστικό πλάνο θα είναι τα δύο ατού του «τριφυλλιού».

Η άφιξη του Ομάρ Κουκ στον Παναθηναϊκό επιβεβαιώθηκε εμμέσως από τον Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά η μετακίνηση του Αμερικανού γκαρντ από την Εστουντιάντες στους «πράσινους» δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή η ισπανική ομάδα δεν έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του, ώστε να τον παραχωρήσει. Ο Παναθηναϊκός θα ανακοινώσει αύριο τον Αμερικανό παίκτη, που θα είναι ο Τζέιμς Φέλντεϊν, για να αναπληρώσει την απουσία του Μάικ Τζέιμς στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός

Η ανάλυση των λαθών που έγιναν στον προχθεσινό αγώνα με τη Ρεάλ απασχόλησαν το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, κατά την επιστροφή της ομάδας στο Νέο Φάληρο και τη σημερινή έναρξη της προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Δευτέρα. Για τον ανέτοιμο Πάτρικ Γιανγκ υπάρχει πίστωση χρόνου και αναμονή για να βρεθεί στο επίπεδο των ρεαλιστικών δυνατοτήτων του, ενώ το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για το μέλλον του Αμερικανού σέντερ στους «ερυθρόλευκους».

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο της επανένταξής του εντοπίζεται στην ψυχολογία του για τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, πριν από έναν χρόνο. Ανάλογης στήριξης τυγχάνει και ο Νίκολα Μιλουντίνοφ. Παράλληλα, η διαιτητική τριάδα των Πηλοΐδη, Καρακατσούνη και Τζαφλέρη ορίσθηκε από την ΚΕΔ για τον αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

• Στην τιμητική θέση που βρίσκονται ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης, έχοντας κατακτήσει τρεις φορές την Ευρωλίγκα, θέλει να βρεθεί ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και χαρακτήρισε «θρύλους» τους δυο Ελληνες παίκτες. «Κατέκτησα την Ευρωλίγκα το 2003 και το 2010 και, αν κατακτήσω και αυτή του 2017, θα είναι μία κάθε επτά χρόνια», υποστήριξε ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα.

• Η ΚΑΕ ΑΕΚ θα αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο «6» που φορούσε ο Γιώργος Τρόντζος, πριν από την έναρξη του αυριανού αγώνα με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ (19.00), για να τιμήσει τον σέντερ της κυπελλούχου Ευρώπης του ‘68 και να την τοποθετήσει δίπλα σ’ αυτήν του αείμνηστου Γιώργου Αμερικάνου. • Στην ομάδα της Κύμης, ο Γιώργος Λημνιάτης αποχώρησε για προσωπικούς λόγους από τη θέση του δεύτερου προπονητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή