Eύκολα ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό

Eύκολα ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπεράσπιση της θέσης του πρωταθλητή τα δύο τελευταία χρόνια άρχισε από τον Ολυμπιακό με συντριπτική κυριαρχία στο πρώτο ντέρμπι της νέας περιόδου κόντρα στον Παναθηναϊκό (88-63). Η διαφορά των 25 πόντων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις νίκες του Ολυμπιακού και πιθανότατα θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, καθώς δύσκολα θα καλυφθεί στο ΟΑΚΑ, αν φυσικά δεν υπάρξουν άλλες βαθμολογικές απώλειες.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και το πάθος των γηπεδούχων… «ξεχείλιζε» στο παρκέ του ΣΕΦ, με αποτέλεσμα η διαφορά των 18 πόντων να μοιάζει φυσιολογική στο τέλος του α΄ ημιχρόνου. Οι πενήντα πόντοι των «ερυθρολεύκων» έναντι των 32 που δέχθηκαν από τον Παναθηναϊκό ήταν απόρροια των δέκα περισσοτέρων ριμπάουντ που κέρδισαν (23-13), των 14 πόντων που σημείωσαν με δεύτερη προσπάθεια (9 επιθετικά ριμπάουντ) και των 10 πόντων από αιφνιδιασμούς.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού από τη σύντομη αντικατάσταση του Καλάθη (δύο φάουλ), ενώ οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, με μοναδική εξαίρεση τον Γιάννη Μπουρούση που σημείωσε 12 πόντους και κέρδισε 6 φάουλ από Μπιρτς, Γιανγκ και Μιλουντίνοφ, δεν πρόσφεραν επιθετικά. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε 34 πόντους από τον πάγκο του και μπορεί ο Σπανούλης να μη σημείωσε πόντο στο πρώτο 20άλεπτο, όμως οι 12 πόντοι του Πρίντεζη, οι δέκα του Λοτζέσκι και οι οκτώ του Χάκετ, «εξαφάνισαν» τη μηδενική παραγωγικότητα του αρχηγού (πρώτοι πόντοι στο 24΄).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την ίδια αποφασιστικότητα στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης και… «τιμώρησαν» τη νωθρότητα και την κάκιστη ψυχολογία των αντιπάλων τους, καθώς και την αδικαιολόγητη επιλογή του Πεδουλάκη να κρατά στον πάγκο τον Μπουρούση. Η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στους 23 πόντους (66-43), το 3ο δεκάλεπτο «έκλεισε» στο συν 19 (68-49) για τον Ολυμπιακό που ήταν… αφηνιασμένος και στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν πλήρως αποσυντονισμένος, χωρίς αρχή και τέλος…

Η ποιοτική βελτίωση του ΠΑΟ από τις έξι μεταγραφές του (ματαιώθηκε η απόκτηση του Ομάρ Κουκ), δεν επιβεβαιώθηκε στο πρώτο τεστ τίτλου της φετινής περιόδου. Η νίκη του Ολυμπιακού αφιερώθηκε στον Γιώργο Αγγελόπουλο που πενθεί για την πρόσφατη απώλεια της συζύγου του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπιρτς 9, Σπανούλης 2 (7 ασ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 14 (2), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοφ 3, Χάκετ 9 (1), Λοτζέσκι 15 (3).

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 10, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 3, Φώτσης 3 (1), Παππάς 9 (1), Μπουρούσης 12.

• Τα άλλα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής: Ρέθυμνο – Αρης 69-60, ΠΑΟΚ – Κολοσσός 85-73, ΑΕΚ – Λαύριο 96-56, Προμηθέας Πατρών – Δόξα Λευκάδας 78-70, Τρίκαλα – Απόλλων 65-60, Κύμη – Κόροιβος 93-70.

• O Αρης και η ΑΕΚ θα κάνουν σήμερα ποδαρικό στη νεοσύστατη διοργάνωση τoυ Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρεμιέρα του Αρη θα γίνει στη Σλοβενία (21.00) όπου θα αντιμετωπίσει την Ελιος Ντόμζαλε για τον 1ο όμιλο, ενώ απόντες θα είναι οι τραυματίες Σίμτσακ και Τζένκινς.

Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Ζολνόκι (19.00, EΡΤ-1) για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή