Παρελθόν ο Πεδουλάκης από ΠΑΟ

Παρελθόν ο Πεδουλάκης από ΠΑΟ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δεύτερη θητεία του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε βραχεία, παρά τις προϋποθέσεις που είχε, λόγω των ηχηρών μεταγραφών που έκαναν οι «πράσινοι», όμως η απογοητευτική εμφάνισή τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προκάλεσε και την αποχώρηση του Ελληνα τεχνικού. Ο Πεδουλάκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και έγινε άμεσα αποδεκτή. Η δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε για την πνευματική ανετοιμότητα των περισσοτέρων παικτών και την απουσία σαφούς προπονητικής τακτικής με εναλλακτικά σχέδια, αύξησε συντριπτικά το ποσοστό ευθυνών του Πεδουλάκη.

«Θα φύγω αν δεν γίνουμε σκληρή ομάδα» είχε διαμηνύσει προς τους παίκτες ο Πεδουλάκης, αλλά οι εξελίξεις τον πρόλαβαν, εξαιτίας ενός ασυνήθιστου όρου που υπήρχε στο συμβόλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Παναθηναϊκό και οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν ή διαψεύστηκαν από τον Πεδουλάκη, ο Ελληνας τεχνικός είχε αποδεχθεί να συνεργασθεί με Αμερικανό προπονητή που θα αναλάμβανε την προπόνηση των παικτών στα επιθετικά συστήματα. Ο όρος ήταν ανενεργός και χθες ζητήθηκε από τον Πεδουλάκη να αποδεχθεί τον ερχομό νέου συνεργάτη, όμως ο 52χρονος τεχνικός δεν δέχθηκε εντέλει και παραιτήθηκε.

Για πρώτη φορά στα 4 τελευταία χρόνια που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός βρίσκονται πολύ πρόωρα αντιμέτωποι, είτε για το Κύπελλο είτε για το πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» είναι αναγκασμένοι να διαχειριστούν την αγωνιστική κρίση που άρχισαν να διανύουν από την έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου τους.

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε στο θέμα του προπονητή του στα χνάρια του Ολυμπιακού, πριν από 3 χρόνια, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραιτήθηκε (είχε δεχθεί επίθεση από οπαδούς στο ΣΕΦ), την επόμενη ημέρα της ήττας αποκλεισμού στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε παίξει με… μισή ομάδα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός κινείται για τον αντικαταστάτη του Πεδουλάκη, έχοντας έξι νέους παίκτες στην ομάδα του και χωρίς ακόμα να έχει βρει τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του αυτοτραυματία Μάικ Τζέιμς. Εξετάζονται περιπτώσεις προπονητών από το εξωτερικό, όπως ο Καταλανός Τσάβι Πασκουάλ και ο Ιταλός Λούκα Μπιάνκι και ο Πίνι Γκέρσον. Ο 64χρονος Γκέρσον είναι ενεργός στην προπονητική, αν και τελευταία εργάσθηκε, προ εξαετίας, στη Μακάμπι. Η περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη δείχνει να είναι η μοναδική ελληνική επιλογή.

«Ματώστε»

Χθες ο Δ. Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και μίλησε στους παίκτες: «Χαστε αλλά ματώστε. Καταλαβαίνω ότι ακόμα είναι νωρίς στη σεζόν και δεν είστε απόλυτα έτοιμοι, αλλά θέλω να βλέπω να είστε μαχητές. Δε γίνεται να μη ματώνετε τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάθε φορά που παίζετε. Δεν γίνεται», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή