Νικηφόρα πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Νικηφόρα πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nικηφόρα πρεμιέρα στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και αν ο βαθμός ευκολίας ήταν παρασάγγας διαφορετικός, είχαν ο Αρης και η ΑΕΚ και ενώ σήμερα (19.30, Nova2) o ΠΑΟΚ θα αρχίσει την πορεία του στην ίδια διοργάνωση (3ος όμιλος), από την Πολωνία και την έδρα της άσημης Ρόσα Ράντομ, με απόντα τον Μαργαρίτη.

Η χαμηλή δυναμικότητα της ουγγρικής Ζολνόκι έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να μετατρέψει σε προπόνηση το πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ (5ος όμιλος) στο ΟΑΚΑ. Η τελική διαφορά των 43 πόντων (92-49) και η εξάλειψη κάθε ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση του αγώνα, μετά το πρώτο πεντάλεπτο, δεν συνάδουν με την ονομασία της νεοσύστατης διοργάνωσης. Το κέρδος για τον τεχνικό της ΑΕΚ Γιούρι Ζντοβτς ήταν η ανταπόκριση των μικρότερων ηλικιακά παικτών του, Τσαλμπούρη, Λαρεντζάκη και Σκουλίδα, στον χρόνο συμμετοχής που τους δόθηκε, ενώ αντίθετα προβληματισμό δημιούργησε η επιθετική αφλογιστία του νεοφερμένου Αμερικανού σέντερ Φόλκερ στα 19 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα, δανεικός θα δοθεί ο Βόσνιος Εντιν, επειδή δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΕΚ: Ούκιτς 5 (1) , Σάκοτα 8, Βασιλειάδης 10 (2) Μιλόσεβιτς 9 (1), Ντίξον 7 (1), Λαρεντζάκης 14 (1), Φόλκερ, Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 12, Σκουλίδας 2, Oυίλιαμς 10 (2), Τσαλμπούρης 7.

ΖOΛΝΟΚΙ: Μπάρνις 6 (2), Ράιτ 8, Αϊλινγκσφελντ 6 (1), Βίτμαν 6, Βόιβοντα 8, Τοτ, Ρούντνερ 2, Μπορίσοφ 10 (1), Πόποβιτς 3 (1).

Στη Σλοβενία, ο Αρης έδειξε ότι δεν έχει συνέλθει από την ήττα που γνώρισε στο Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα και δυσκολεύτηκε να επιβληθεί της Ελιος με 62-54, καθώς αντιμετώπισε και πάλι επιθετικό πρόβλημα και από την αμυντική επιμέλεια των παικτών του απέφυγε και νέο «σοκ» σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Η παραγωγικότητα των τριών Αμερικανών παικτών στο σκορ ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τον Αρη που διατήρησε σταθερό προβάδισμα, αλλά δεν κατάφερε να απαλλαχθεί από την πίεση των γηπεδούχων μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

ΕΛΙΟΣ ΣΑΝΣ: Μότσνικ 6, Κίζλινκ 3 (1), Κάρι 13 (2/2 β., 4/8 διπ., 1/3 τρ.), Λέλιτς 8, Γκόργιαντς 2, Ατανάτσκοβιτς, Κέισι 12 (3/4 β., 3/7 διπ., 1/2 τρ.), Μπόλτσινα 10 (5/12 διπ., 0/1 τρ., 7 ριμπ.), Βόντσινα.

ΑΡΗΣ: Μαρμπλ 5 (1), Ξανθόπουλος 6 (10 ριμπ.), Φλιώνης, Τσαϊρέλης, Κάμινγκς 11 (2), Ζάρας 5 (1), Μούρτος 1 (4 ασ.), Μπάκνερ 9, Καββαδάς 16, Ντραγκίσεβιτς 9 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή