Ευρωλίγκα: Η ήττα «αδίκησε» τη μεταμόρφωση του ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Η ήττα «αδίκησε» τη μεταμόρφωση του ΠΑΟ

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηττα…σημαντικών κερδών που ήταν η αξιοπρεπέστερη εμφάνιση του στην Μόσχα, την τελευταία 4ετία και στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή, η διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό και η αφύπνιση της αμερικανικής δύναμης του, γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚΑ (81-77) στην 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι», με υπηρεσιακό προπονητή, τον Γιώργο Βόβορα, μπορεί να ήταν επηρεασμένοι στο πρώτο πεντάλεπτο από την βαριά ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την απομάκρυνση του Πεδουλάκη, αλλά η συνέχεια ήταν άκρως διαφορετική, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειξαν για πρώτη φορά στο τέταρτο επίσημο παιχνίδι της νέας περιόδου, τις ρεαλιστικές δυνατότητες που έχουν και ταυτόχρονα, απέδειξαν ότι…αδίκησαν τον πρώην προπονητή τους για την απομάκρυνση του από τον πάγκο, επειδή ουσιαστικά δεν ήταν αξιόμαχοι στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν του δόθηκε η ανάλογη πίστωση χρόνου για την δουλειά που είχαν κάνει με τον Πεδουλάκη στην προετοιμασία.

Αντίθετα, στην Μόσχα, οι Αμερικάνοι παίκτες του «τριφυλλιού»,  υπερασπίστηκαν τον πληγωμένο εγωισμό τους και ο νέος τεχνικός τους, Τσάβι Πασκουάλ που παρακολούθησε τηλεοπτικά τον αγώνα, να αντιλήφθηκε ότι οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι ισοϋψείς με τους φετινούς στόχους που παραμένουν μεγάλοι, γιατί υπάρχουν και οι ανάλογες προδιαγραφές από τις μεταγραφές που έχουν γίνει και θα γίνουν από τον Καταλανό τεχνικό.

Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε 11-2 και 14-5 από το επιθετικό κρεσέντο του Βοροντσέβιτς (14πόντοι στο α’ δεκάλεπτο), αλλά η «απάντηση» ήρθε από τον πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ, Ντιμίτρις Νίκολς που έδωσε ρυθμό στην επίθεση του Παναθηναϊκού και με 9  πόντους, ανέκοψε την τάση των γηπεδούχων να «τελειώσουν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο (35-30). Η συγκέντρωση του Παναθηναϊκού στην άμυνα και η καλή οργάνωση των επιθέσεων από τον Καλάθη που ήταν και πάλι άστοχος σε δυο καθοριστικές επιθέσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, έφεραν τον Παναθηναϊκό σε θέση βολής στο σκορ και για πρώτη φορά, “προσπέρασε” στο σκορ (38-41 στο 23’ και 50-55 στο 27’). Η ΤΣΣΚΑ δεν περίμενε την αντίδραση του Παναθηναϊκού που άγχωσε τους Μοσχοβίτες και νίκησαν, χάριν σε τρεις ατομικές ενέργειες των Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, αλλά και στην ευστοχία των βολών από τον Όγκουστιν και Φριτζόν.

«Ήταν καλό μάθημα γι’ εμάς, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι δεκαπέντε ομάδες στην φετινή Ευρωλίγκα, θέλουν να νικήσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης» είπε ο Ελληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟ για να έφευγε νικητής από την Μόσχα, ήταν στην φάση που έγινε στο 1’ 17’’, όταν ύστερα από κλέψιμο της μπάλας, ο Παππάς αστόχησε σε λει απ αιφνιδιασμού και ο Σίνγκλεντον τον…μιμήθηκε σε φόλοου και το σκορ ήταν στο 74-70. Είχε προηγηθεί «μπλακ άουτ» των φιλοξενούμενων για 5 λεπτά, καθώς προηγήθηκαν με 63-68 στο 34’, αλλά δέχτηκαν σερί 11-0 και βρέθηκαν στο μείον 6 (74-68 στο 1’ 40’’).

Ερχεται και αναλαμβάνει ο Πασκουάλ

Ο Τσάβι Πασκουάλ απέστειλε υπογεγραμμένο το τριετές συμβόλαιο που συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και μέχρι την Κυριακή θα βρίσκεται στην Αθήνα για να γνωρίσει τους νέους παίκτες του και να παρουσιαστεί από την διοίκηση της ΚΑΕ. Το θέμα της φορολογίας ήταν το τελευταίο εμπόδιο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και σύμφωνα με πληροφορίες, οι ετήσιες αποδοχές του Πασκουάλ, θα είναι 550.000 ευρώ.

Η έναρξη συνεργασίας του Καταλανού τεχνικού με τους «πράσινους» θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι της Ευρωλίγκα (3η αγ), με αντίπαλο την Mπάμπεργκ, στην Γερμανία, την ερχόμενη Τετάρτη (26/3) και ενώ θα ακολουθήσει σε διάστημα 48 ωρών, ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα, στο ΟΑΚΑ (28/10). Ο Πασκουάλ αναλαμβάνει «εν λευκώ» τον Παναθηναϊκό, ενώ θα εξετάσει την λίστα των υποψηφίων παικτών, όπως έχουν προταθεί ήδη στον Παναθηναϊκό για τις θέσεις του πλει μέικερ και του σέντερ. H περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ενδιαφέρει τον Πασκουάλ (έχουν συνεργαστεί στην Μπαρτσελόνα για τα πλει οφ της περιόδου 2012-13), εφόσον ο Έλληνας παίκτης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το εγχειρισμένο γόνατο του

Οι συνεργάτες του Πασκουάλ θα επιλεγούν από τον ίδιο και θα είναι Ισπανοί.

TΣΣΚΑ: Ντε Κολό 20 (3), Τεοντόσιτς 6, Ογκουστιν 8, Φριτζόν 8 (1), Τζάκσον 9 (1), Βοροντσέβιτς 20 (5), Χίγκινς 4, Κουρμπάνοφ, Χάινς 6.

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 8, Νίκολς 20 (3), Μποχωρίδης 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 3 (1), Γκίστ 8, Μπουρούσης 6, Καλάθης 10 (2).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή