Ευρωλίγκα: Νίκη μετά… βασάνων ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Νίκη μετά… βασάνων ο Παναθηναϊκός

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τέταρτη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods στην Ευρωλίγκα, κόντρα στην Μακάμπι (83-75) ήρθε στην παράταση (67-67) και μετά πολλών…βασάνων και προβληματισμών για την ασταθέστατη απόδοση των «πρασίνων», οι οποίοι στάθηκαν τυχεροί στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, από τα τρία άστοχα λει απ των αντιπάλων τους.

Ο Κρίς Σίνγκλετον έδωσε επιθετικό ρεσιτάλ και με ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα, απεσώβησε την πρώτη, εντός έδρας ήττα της ομάδας του.

Ο Αμερικάνος  πάουερ φόργουορντ με μια εύστοχη βολή, σημείωσε το 65-67 στα 45’’ και ο Γκίστ με διπλό φόλοου, στα 10’’ οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, αν και η Μακάμπι “πέταξε” τις ευκαιρίες που της δόθηκαν από την άμυνα του ΠΑΟ για να “δραπέτευε” με την νίκη από το ΟΑΚΑ. Το χαμηλό ποσοστό των τριπόντων διορθώθηκε ευεργετικά για τους «πράσινους» από τους ψηλούς παίκτες τους (!) στην παράταση (επιμέρους σκορ 16-8) και ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε στον πάγκο, όταν το παιχνίδι εξελίχθηκε σε “θρίλλερ”, ενώ στα 14 λεπτά συμμετοχής του, δεν βοήθησε όσο δύναται, την ομάδα του. 

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και η Μακάμπι, χάρις στην ατομική πρωτοβουλία των Αμερικάνων παικτών της, επέστρεφε σε απόσταση…αναπνοής στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε στο γρήγορο στυλ παιχνιδιού της Μακάμπι και οι Αμερικάνοι παίκτες συναγωνίστηκαν τους συμπατριώτες τους στην ισραηλινή ομάδα, χωρίς όμως να ολοκληρώνουν εύστοχα τις επιλογές τους.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν οριακά καλύτερος και πιο εύστοχος στο α’ ημίχρονο (35-28), κατείχε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά η ποιότητα των φάσεων που πρόσφεραν οι ομάδες, ήταν χαμηλή, λόγω των άστοχων επιλογών τους.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις αμυντικές προϋποθέσεις για άνετη επικράτηση στο 3ο δεκάλεπτο, όταν προηγήθηκαν με 50-35 και τον Κρίς Σίνγκλετον να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ, αλλά έδωσαν και πάλι…δικαιώματα αμφισβήτησης τους στην Μακάμπι, η οποία δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα. Η διαφορά μειώθηκε από την Μακάμπι σε 52-43 στην λήξη της 3ης περιόδου και σε 52-50 στο 32’, ανατρέποντας την έκβαση του αγώνα. Δυο συνεχόμενα τρίποντα του Μποχωρίδη ώθησαν τους «πράσινους» για νέα, διψήφια διαφορά (62-52 στο 34’), αλλά σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, η Μακάμπι έφτασε σε ανατροπή του σκορ (64-67) και προκάλεσε «τσουνάμι» άγχους στον αντίπαλο της.

Ο Τσάβι Πασκουάλ επιβάλλεται να επαναπροσδιορίσει ρόλους στην ομάδα του “τριφυλλιού” και να πειθαρχήσει με ομαδικότητα, το πλούσιο επιθετικό ταλέντο των Αμερικάνων παικτών του, γιατί ιδιαίτερα στο παιχνίδι με την Μακάμπο, πέραν της νίκης, οι παίκτες του έπαιξαν περισσότερο μπάσκετ που είχε πολλές ομοιότητες με το “3 on 3”…

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 26 (3), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 6, Μποχωρίδης 6, Φώτσης 2, Παππάς, Φελντέιν 4, Γκίστ 12 (2), Μπουρούσης 5, Καλάθης 13 (1).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Γκούντλοκ 14 (2), Ράντ 3 (1), Σίλει 6, Σμίθ 11 (1), Πίνι 3 (1), Οχαγιόν 3 (1), Ουίμς 15 (2), Αιβερσον 8, Τσίμπρες 12.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή