Ευρωλίγκα: Η Γαλατασαράι έκανε «σεφτέ» με τον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Η Γαλατασαράι έκανε «σεφτέ» με τον Ολυμπιακό

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ολυμπιακός… «προσφέρθηκε» στην Γαλατασαράι για να είναι το πρώτο «θύμα» της τουρκικής ομάδας στην φετινή Ευρωλίγκα, καθώς ύστερα από 6 αγωνιστικές, πέτυχε την πρώτη νίκη της (89-87), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν το ρεκόρ τους (3 νίκες-3 ήττες), ενόψει των δυο δύσκολων αγώνων που θα δώσουν με την Ρεάλ (εντός) και τον Παναθηναϊκό (εκτός), την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολύ «κλειστό» ροτέισον στην Κωνσταντινούπολη και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε, μόλις έξι παίκτες, αφού έδωσε πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής στους Χάκετ, Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Μιλουντίνοφ, ενώ για την περίπτωση του Πάτρικ Γιάνγκ, τα περιθώρια προσμονής για την συνεισφορά του, έχουν στενέψει απελπιστικά. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν ουσιαστικά χωρίς τον βασικό σέντερ τους, δεν μπορούν να ακουμπήσουν την μπάλα στην αντίπαλη ρακέτα και να σκοράρουν κάτω από το καλάθι και όσο αποτελεσματική κι αν είναι η παρουσία του Κέμ Μπιρτς, όπως συνέβη και χθες, το πρόβλημα είναι οφθαλμοφανέστατο για τον Αμερικάνο παίκτη. Φαντάζει ανέφικτό να αντέξει ο Ολυμπιακός στον μαραθώνιο της φετινής διοργάνωσης, χωρίς να διαθέτει αξιόπιστο σέντερ.

Ο Γιάνγκ έπαιξε και χθες λιγότερα από 5 λεπτά και ήταν θεατής στα άλλα  35 του αγώνα, ενώ για την «σφιχτή» διαχείριση του Σφαιρόπουλου στην εναλλαγή των παικτών, ο ίδιος ο τεχνικός του Ολυμπιακού, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Ο Ολυμπιακός ήταν διπρόσωπος στο πρώτο ημίχρονο (38-34) και μετά την ενθουσιώδη αρχή που έκανε, με το προβάδισμα στο 6-20 από 3ποντο του Μάντζαρη σε αιφνιδιασμό, έπαθε αιφνιδιαστικά «μπλάκ αουτ». Η απότομη αλλαγή όλης της αρχικής 5άδας του Ολυμπιακού, στα τελευταία δυόμισυ λεπτά της πρώτης περιόδου (14-20), έδωσε την ευκαιρία στην Γκαλατά να αρχίσει αντεπίθεση διαρκείας και με σερί 27-2 να προηγηθεί 33-22 και να μην δεχτεί πόντο από τους φιλοξενούμενους για έξι λεπτά.

Η τουρκική εξέδρα «μπήκε» στο παιχνίδι και εκ τότε οι παίκτες του Αταμάν κέρδισαν την ψυχολογία του αγώνα και διατήρησαν το προβάδισμα τους, έστω και εύθραστο, μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στην τρίτη περίοδο, μείωσε σε 40-37, αλλά παρουσίασε άμεσα και πάλι «νεκρά» διαστήματα. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν νέο σερί 11-0 (51-37), ο Ολυμπιακός μείωσε και πάλι σε 58-54, η Γκαλατά βρέθηκε ξανά στο συν 7 (63-57 στο 30’).

Ιδιο «σκηνικό» και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την Γαλατασαράι να προηγείται 70-61, τον Ολυμπιακό να μειώνει στους δυο, από το…4ποντο του Λοτζέσκι (3ποντο και μια βολή) και το 3ποντο του Σπανούλη και την ομάδα του Αταμάν εκ νέου να φτάνει στο 77-65 στο 35’. 

Η αποφασιστικότητα της τουρκικής ομάδας για την πρώτη νίκη της, αποδείχτηκε και στα τελευταία 49 δευτερόλεπτα. Ο Σπανούλης μείωσε με τρίποντο σε 85-84, ο Μίτσοφ έγραψε το 87-84 (2 βολές), ακολούθησαν δυο κλεψίματα της μπάλας από Γκιουλέρ και Λοτζέσκι, ο Μάντζαρης σημείωσε το 87-86 στα 10’’, το 89-86 απο τον Γκιουλέρ (στα 11’’), αλλά ο Λοτζέσκι ευστόχησε μόνο σε μια βολή (89-87 στα 10’’) και ο Μίτσοφ σε δυο βολές στα 8’’. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την επιλογή της ισοφάρισης με καλάθι δυο πόντων, αλλά επέλεξαν το τρίποντο από τον Πρίντεζη που δέχτηκε κόψιμο από τον Τάιους, ενώ στην εκπνοή του αγώνα, το σουτ του Σπανούλη έμοιαζε με… απονενοημένο διάβημα

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Σμιθ 2, Μίτσοβ 5 (1), Τάιους 10, Τόμπσον 6, Σιλμπ, Πλάις 2, Ντέι 16 (2), Γκιουλέρ 7 (1τρ, 12ασ), Ντίμπλερ 17 (5/5τρ), Ντέντμον 22 (4), Κοκσάλ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 2, Μπιρτς 16 (11ρ), Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης 14 (3τρ, 8ασ), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 17 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 19 (5), Χάκετ, Λοτζέσκι 15 (3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή