«Πέρασε» από το Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟ

«Πέρασε» από το Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεπηρέαστος από την ήττα που γνώρισε, πριν από τέσσερις μέρες στο ευρωπαϊκό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έμεινε ο Παναθηναϊκός Superfoods στην 7η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και έφυγε νικητής από τη Θεσσαλονίκη και τη δυνατή δοκιμασία του Αρη (59-71). Οι γηπεδούχοι, όπως και στον εντός έδρας αγώνα τους με τον Ολυμπιακό, ήταν ανταγωνιστικοί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων που δημιούργησαν οι «πράσινοι» (32-47 στο 25΄) και μείωσαν μέχρι τον έναν πόντο (50-51, οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη), αλλά δεν είχαν μεγαλύτερες αντοχές. «Φύλακας-άγγελος» των φιλοξενούμενων που στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι της Ευρωλίγκας, με την Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ, ήταν ο εορτάζων τα γενέθλιά του, Κρις Σίνγκλεντον (27 χρ.), καθώς αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή, ενώ η ειδοποιός διαφορά των ομάδων, διαμορφώθηκε από τα 19 περισσότερα ριμπάουντ (47-28) και 15 επιθετικών που κέρδισαν οι παίκτες του Πασκουάλ. Η αποβολή του Αμερικανού Τζένκινς (5ο φάουλ στο 33΄) στέρησε από τον Αρη την τρίτη επιθετική απειλή του μετά τους Κάμινγκς και Μπάκνερ.

ΑΡΗΣ: Τσαϊρέλης 8, Τζένκινς 9 (2), Κάμινγκς 17 (3), Μούρτος 2, Μπάκνερ 14, Ξανθόπουλος, Ζάρας 2, Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 2, Ντραγκίσεβιτς 5.

ΠΑΟ Superfoods: Σίνγκλεντον 16 (1), Φώτσης 8 (2), Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος 2, Καλάθης 6 (2), Νίκολς 4, Ρίβερς 13 (3), Μποχωρίδης, Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 12.

Ανετα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικρατώντας στο Λαύριο της ομώνυμης ομάδας με 80-64, όπως αναμενόταν, συνέχισε αήττητος στην 7η αγωνιστική, στην οποία ξεχώρισε η νίκη των Τρικάλων (84-73) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Απόλλων – Κόροιβος 92-66, Κολοσσός – Δόξα Λευκάδας 77-60, ΑΕΚ – Προμηθέας 76-60, Κύμη – Ρέθυμνο 73-62. Στην επόμενη αγωνιστική (8η), η πρώτη θέση θα έχει έναν κάτοχο από τον νικητή του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ, στο ΣΕΦ, το ερχόμενο Σάββατο.

• Aντανακλαστικά για να επανέλθει σε θέση… πρόκρισης ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες καλείται να έχει ο ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας την Ολντενμπουργκ στη Γερμανία (21.00). Ο ΠΑΟΚ (δεν παίζει ο Λετονός Πέινερς) βρίσκεται στην 6η θέση του τρίτου ομίλου, σε αντίθεση με την Ολντενμπουργκ που είναι ισόβαθμη με τη Βιλερμπάν και τη Ρόσα Ράντομ στη δεύτερη.

• Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του Ευρωμπάσκετ του 2017 τοποθετήθηκε η Ελλάδα μαζί με Ιταλία, Τσεχία και Λετονία, ενόψει της σημερινής κλήρωσης (17.00) που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Ρουμανία και η Τουρκία (μαζί και την τελική φάση) θα φιλοξενήσουν την πρώτη φάση των τεσσάρων ομίλων, ενώ στην Κων/πολη θα διεξαχθεί η τελική φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή