Mπλακ άουτ και ήττα Ολυμπιακού

Mπλακ άουτ και ήττα Ολυμπιακού

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πισωγύρισμα» στη βαθμολογική προέλαση της προηγούμενης εβδομάδας από τις δύο συνεχόμενες νίκες έκανε ο Ολυμπιακός, που γνώρισε από τη Μακάμπι την πρώτη εντός έδρας ήττα (73-80) και τέταρτη συνολικά, ύστερα από 9 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν άκρως αντίστροφη εικόνα συγκριτικά με τα παιχνίδια τους κόντρα στην Μπαρτσελόνα και στον Παναθηναϊκό Superfoods και απέναντι στη διαβασμένη Μακάμπι είχαν οξύ επιθετικό πρόβλημα. Το ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα έφτασε μετά… βίας το 18% (6/33), σε αντίθεση με την ισραηλινή ομάδα που είχε 8/20 από την γραμμή των 6.75 μ., ενώ στην άμυνά της αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό και κυρίως δεν του επέτρεψε να βρει τον γνώριμο καλό ρυθμό του. Η Μακάμπι δεν έχασε το προβάδισμα του σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (ημ. 37-44) και δημιούργησε διαφορά ασφαλείας στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε άστοχες προσπάθειες και οι φιλοξενούμενοι, με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό Σίλι, έφτασαν στο συν 18 (44-62 στο 28΄). Η ύστατη απόπειρα ανατροπής του Ολυμπιακού στην τελευταία περίοδο μείωσε τη διαφορά μέχρι τους 6 πόντους στα 10΄΄ πριν από τη λήξη, αλλά η έμπειρη Μακάμπι έπαιξε με τον χρόνο και εξασφάλισε την τρίτη νίκη, μακριά από το Τελ Αβίβ.

Προερχόμενοι από μια «μαγική» εβδομάδα, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έδειξαν επηρεασμένοι από την κόπωση και γι’ αυτόν τον λόγο δεν είχαν συγκέντρωση και στα αμυντικά καθήκοντά τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 10 (2), Μπιρτς 8, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 14 (0/6 τρ.), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 15 (2).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Γκάουντλοκ 12 (1), Ραντ 6, Σίλι 19 (5), Πνίνι, Οχαγιόν 2, Γουίμς 12, Αλεξάντερ 2, Αϊβερσον 14, Τσίρμπες 3.

Ευκαιρία επείγουσας ανάκαμψης, ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ήττες που γνώρισε πριν από δύο εβδομάδες, αποτελεί για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο σημερινός αγώνας (21.45) με την Νταρουσάφακα (5 νίκες-3 ήττες) στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν τον Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή προπόνηση και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί από τον Τσάβι Πασκουάλ.

«Το παιχνίδι μοιάζει με “τελικό”, γιατί έχουμε ηττηθεί στην έδρα μας και πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε. Η Νταρουσάφακα έχει εξαιρετικό προπονητή και σπουδαίους παίκτες που εκμεταλλεύονται καταστάσεις στο ένας εναντίον ενός. Αυτό, ακριβώς, είναι το πλεονέκτημά τους» τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

• Ακαιρος χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση της ΕΟΚ ο εντοπισμός και η συμφωνία με τον επόμενο προπονητή της εθνικής ανδρών στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ενώ παράλληλα θεωρεί ότι θα πρέπει να περιμένει στο επόμενο εξάμηνο για να αυξηθούν οι επιλογές. Εξαιτίας και της δεδομένης οικονομικής δυσχέρειας, οποιαδήποτε συμφωνία με τον νέο προπονητή στην παρούσα φάση, θα είναι άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος και πολύ πρόωρη, ενόψει του επόμενου Ευρωμπάσκετ, τον Σεπτέμβριο του 2017. Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι η συμφωνία με Ελληνα τεχνικό που εργάζεται στην τρέχουσα περίοδο και είναι διατεθειμένη να περιμένει την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του για να αρχίσουν οι συζητήσεις. Γ. Βαλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή