Ευκαιρία για νίκες στους «αιωνίους»

Ευκαιρία για νίκες στους «αιωνίους»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνες που επιβάλλεται να νικήσουν στις έδρες τους, για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, θα δώσουν σήμερα στο στάδιο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός Superfoods, κόντρα στην Ούνικς Καζάν (21.45) και στην Γκαλατασαράι (20.00), αντίστοιχα. Μπορεί οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού πρωταθλήματος να βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, αλλά πέραν της διατήρησής τους σε θέσεις πρόκρισης, έχουν ως απώτερο στόχο και τη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας, μέσω της κατάληψης μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Η ολοκλήρωση του 1/3 της φετινής διοργάνωσης, βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» να «τρέχουν» καλύτερο ρεκόρ (6 νίκες-4 ήττες) και να είναι στην 4η θέση (προσφέρει πλεονέκτημα έδρας), έναντι των «πρασίνων» (5 νίκες-5 ήττες), οι οποίοι βρίσκονται στην 6η θέση. Αμφότεροι, θα υποδεχθούν αντιπάλους που έχουν το ίδιο ρεκόρ (3 νίκες-7 ήττες) και πολύ δύσκολα θα προλάβουν τα οκτώ πρώτα «βαγόνια» του «τρένου» που οδηγεί στα προημιτελικά των πλέι οφ. Η άμυνα του Ολυμπιακού θα προσαρμοστεί στην αντιμετώπιση του Αμερικανού Λάνκφορντ που είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ρωσικής ομάδας, ενώ η συμμετοχή του Μάντζαρη θα αποφασισθεί πριν από το τζάμπολ.

«Σε όλα τα παιχνίδια της Ούνικς οι αντίπαλοί της έχουν νικήσει δύσκολα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό» υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Στην Ελλάδα δίνουμε υπερβολικούς χαρακτηρισμούς σε ήττες και νίκες. Εμείς δίνουμε μετριοπαθείς χαρακτηρισμούς και δεν θέλουμε να μας επηρεάζει ψυχολογικά ένα παιχνίδι, είτε νικήσουμε είτε χάσουμε».

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θέλει να αφήσει πίσω του την κακή εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα και να επιστρέψει στην προηγούμενη εικόνα του, όπως υπογράμμισε ο Τσάβι Πασκουάλ: «Πρέπει να αντιδράσουμε. Να δείξουμε κόντρα στη Γκαλατασαράι ότι είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας και να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Οφείλουμε να είμαστε επιθετικοί και να παρουσιάσουμε την εικόνα που είχαμε πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα που ήταν χειρότερο».

• Το ίδιο ρεκόρ (5 νίκες-3 ήττες) που τους κατατάσσει σε διαφορετικές θέσεις στους ομίλους τους αλλά τους διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης, έχουν η ΑΕΚ και ο Αρης, με τις νίκες που πέτυχαν στην 8η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ενωση» είναι στη 2η θέση του Ε΄ ομίλου, επικρατώντας εύκολα της Ζολνόκι (76-89) στην Ουγγαρία. Ο Ντίξον σκόραρε 29 πόντους, ενώ ο Ούκιτς σημείωσε 20 και συνολικά η ευστοχία στα τρίποντα έφτασε στο 50 τοις εκατό (15/30). Ο Αρης βρίσκεται στην 4η θέση του Α΄ ομίλου και επιβλήθηκε της Ελιος (72-54), έχοντας πρώτους σκόρερ τους Ζάρα (18 π.) και Ντραγκίσεβιτς (17 π.).

• Στην ίδια θέση με το ρεκόρ του βετεράνου σταρ των Λέικερς, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θα βρεθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αν πετύχει το όγδοο τριπλ νταμπλ της καριέρας του (διψήφιος αριθμός σε τρεις στατιστικές κατηγορίες) στο ΝΒΑ, ενώ συνεχίζοντας τις ηγετικές εμφανίσεις του με τους Μιλγουόκι Μπακς, έχει θέσει ακλόνητη υποψηφιότητα συμμετοχής στο φετινό Ολ σταρ παιχνίδι. Ο Ελληνας παίκτης είχε 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κοψίματα και 2 κλεψίματα της μπάλας, στη νίκη του Μιλγουόκι με αντίπαλο τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς (115-107).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή