Νέο σοκ στον Ολυμπιακό με Χάκετ

Νέο σοκ στον Ολυμπιακό με Χάκετ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δύσκολα βήματα της πρόσφατης απώλειας του Τζέιμς Γκιστ που βαδίζει, ήδη, ο Παναθηναϊκός Superfoods, καλείται αναγκαστικά να ακολουθήσει και ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, που αναζητεί από χθες τον αντικαταστάτη του πολύτιμου Ντάνιελ Χάκετ. Οι χειρότεροι φόβοι των «ερυθρολεύκων» για τον τραυματισμό του Ιταλού παίκτη στον αγώνα με την Ούνικς Καζάν, την προηγούμενη Παρασκευή, επιβεβαιώθηκαν από τις νέες εξετάσεις.

Ο Χάκετ έχει υποστεί απόσπαση του τένοντα του δικέφαλου μηριαίου και του ημιτενοντώδους από το ισχιακό κύρτωμα και εφόσον χειρουργηθεί στην πατρίδα του ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αποθεραπεία του υπολογίζεται να φτάσει τους έξι μήνες, χάνοντας όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι πρώτες εξετάσεις είχαν δείξει ότι ο Χάκετ υπέστη εκτεταμένη ρήξη οπισθίων μηριαίων και θα έμενε εκτός δράσης για δύο μήνες, αλλά το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού επέμεινε στην επανεξέταση του παίκτη. Τι χάνει ο Ολυμπιακός από τον σοβαρό τραυματισμό του Χάκετ και παράλληλα τι αναζητεί να βρει, όσο το δυνατόν περισσότερο, στα στοιχεία του αντικαταστάτη του; Ο Χάκετ που έπαιζε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα του Πειραιά, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας, έδινε πολλή ενέργεια στην αμυντική προσήλωσή του, ήταν παίκτης ειδικών αποστολών και για τον χαρακτήρα του είχαν ακουστεί μόνο εγκωμιαστικά λόγια.

Εναν χρόνο μετά τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ, ο τεχνικός του Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται να βρει σε σύντομο χρονικό διάστημα τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του Χάκετ, ώστε να τον έχει στη διάθεσή του στο επόμενο δεκαήμερο και να τον προσαρμόσει στην ομάδα ενόψει των συνεχών και δύσκολων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Τζάστιν Ντέντμον (31 χρ.) που αποχώρησε προσφάτως από την Γκαλατασαράι λόγω διαφωνιών με τον προπονητή, Εργκίν Αταμάν, εξετάζεται από το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, του οποίου η αποστολή αναχωρεί σήμερα για το Κάουνας και το αυριανό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις. Από τη χθεσινή προπόνηση, ο Γιώργος Πρίντεζης αποχώρησε με «σφίξιμο» στη μέση. Θα ακολουθήσει την αποστολή στο Κάουνας και η κατάστασή του θα επανεξεταστεί.

• O Αρης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, με την έκτη νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη δανέζικη ομάδα των Μπάκεν Μπέαρς (78-92) και έχοντας πρώτους σκόρερ τους Κάμινγκς (19 π.) και Ντραγκίτσεβιτς (18 π.). Τη «σκυτάλη» της 9ης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρουν σήμερα η ΑΕΚ που θα παίξει με τη Σαρλερουά (21.00) στο ΟΑΚΑ για τον 5ο όμιλο και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ταξίδεψε στην Τουρκία και στην επαρχία του Ουσάκ για το παιχνίδι με την ομώνυμη ομάδα (19.00) στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

• Στη Σαμσούντα της Τουρκίας και υπό τη φυσιολογική ανησυχία που έχει προκαλέσει το πρόσφατο βομβιστικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, θα ταξιδέψει σήμερα η αποστολή της εθνικής Νέων για τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ της κατηγορίας που μετατέθηκε χρονικά, λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα, πριν από 5 μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή